Звездина појачања - Савић, Родић и Бентли?

НЕМАЈУ ПРЕВИШЕ ВРЕМЕНА ДА ОБЛИКУЈУ ТИМ, КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ КРЕЋУ ВЕЋ 29. ЈУНА

 

        Црвена звезда представила је у понедељак тренера и спортског директора, а већ у уторак кренула је лицитација потенцијалних појачања.

        Како преносе београдски медији, нови шеф струке Владан Милојевић жели Вујадина Савића, дете црвено-белих и сина легенде Маракане Душана Дулета Савића.

        Вујадин је у сезони године наступао за први тим Звезде, али је сакупио само петнаестак наступа за први тим, пре него што је продат Бордоу.

        Ни међу „Жирондинцима“ се није наиграо, да би тек у Динаму из Дрездена, као позајмљен играч, поново био стандардан са 33 сусрета.

        У Арминији из Билефелда и Вотфорду такође није превише играо, а од 2015. наступа за Шериф из Тираспоља - где је сакупио 37 мечева и постигао четири поготка.

        Други на листи жеља јесте још један Србин - леви бек Милан Родић, кога су црвено-бели желели у неколико последњих прелазних рокова, практично док је још носио дрес ОФК Београда.

        Међутим, бивши млади репрезентативац Србије отишао је најпре у Зенит из Санкт Петербурга, али је више времена провео у Волги из Нижњег Новгорода и другом тиму Зенита, пре него што је 2015. потписао за Крила Совјетов.

        Журнал наводи да су шансе да стигне у Београд далеко веће него ранијих година, али да играч мора прво да раскине сарадњу са екипом из Самаре.

        Коначно, прву лицитацију затвара Чуквума Акабуезе, нигеријски крилни напад под надимком Бентли.

        Двадесетосмогодишњак је поникао у локалном Квара Јунајтеду из Илорина, а највећи траг у Европи оставио је наступајући у Норвешкој за Од Гренланд и СК Бран - где је сакупио преко 150 наступа и уписао преко 50 голова и нешто више од двадесет асистенција.

        Пре четири године се на кратко преселио у Кинески Вухан, али се убрзо вратио у Од и за три сезоне придодао још 90 наступа, 23 поготка и десет асистенција.

        Почетком прошле сезоне постао је нови играч турског играча Болуспора, за који је до сада одиграо 14 утакмица и дао четири гола.

        Управа вицешампиона Србије и спортски директор Митар Мркела немају превише времена како би обликовали и формирали тим, пошто квалификације за Лигу Европе крећу већ 29. јуна, док је жреб десет дана раније.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари