Галијашевић: Додик пријатељством са Русијом спасава српски образ и јача Српску

ИНТЕРВЈУ ЕКСПЕРТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ТЕРОРИЗАМ ЏЕВАДА ГАЛИЈАШЕВИЋА СРПСКОМ РАДИО ЧИКАГУ (крај)

* Питањем тероризма сам се почео бавити из нужде. У мају 2000. године дошао сам на неку власт и у једном српском селу на граници Маглаја и Завидовића затекао 1550 муџахедина. Муџахедине је довео данашњи члан Председништва Шефик Џаферовић уз подршку свог наследника на челу центра служби безбедности у Зеници Шемсудина Мехмедовића. Рекао сам да се Срби требају вратити у своје куће. Испунио сам обећање, предузео сам кораке и истјерао муџахедине до јануара 2001. Рекао бих у задњи час, јер су кроз осам мјесеци ти исти муџахедини напали САД 11. септембра

* Послије напада на «куле близнакиње», у близини Зенице је био амерички војни контакт центар Орао. Тражили су да анализирам идентитете тих муџахедина. Урадио сам, на 900 страна. Позвали су ме у САД, умјесто 11 остао сам 47 дана и сваки дан ми је био плаћен. У Мериленду ми је уручена специјализација за примејну посебних мјера и техника у борби против терроризма... Када кажу да сам  такозвани, морају знати да сам објавио осам књига, хиљаде анализа...

* Цијелу 1992. сам провео у Алијиним затворима. Па замислите да постоје такви ликови који мене могу повезати са Возућом. Назвати мене `Алијиним муџахедином` може само особа која лаже ко пас. `А јел` Бореновић икада проговорио против злочина над Србима? Само, Бог неће дозволити полуљудима да буду побједници у овим одмјеравањима

* Поједини одметнути дјелови српске власти  укључили су се у изборну кампању рушећи Републику Српску, Додика и Цвијановић

* У Београду губе шансу да буду са побједником. Русија ће бити велики геополитички побједник у свим овим страшним одмјеравањима, било на крвавој украјинској сцени, било иза сцене гдје је хибридни и нехибридни рат између Русије и НАТО. И ту вам дође Сузана Грубјешић да каже да је Додик сједио са `талибанима`, а Србија ћути!

* У Србији видимо агенције око којих се окупљају британски ПДП бојовници и видимо начин на који поједини медији у Србији подржавају ПДП ударе на Републику Српску. То показује постојање завјере британских и америчких служби и амбасада и у БиХ и у Србији које воде ове операције против Републике Српске

________________________________________________________________

       РАДИО ЧИКАГО: Рекли смо Нинославу Јанковићу са БН да или објаве цео интервју или да склоне објављени део. Они су оставили тај део са врло тенденциозним насловом и објавили наш интервју са нашим насловом. Штета је нанета, настављамо даље. Зашто вас бошњачки медији и неки у Србији називају такозваним експертом (за борбу против тероризма)? Познајем вашу биографију – далеко сте од такозваног.

       - Тим питањем сам се почео бавити из нужде. У мају 2000. године дошао сам на неку власт и у једном српском селу затекао 1550 муџахедина. Село је на граници Маглаја и Завидовића. Муџахедине је довео данашњи члан Председништва Шефик Џаферовић уз подршку свог наследника на челу центра служби безбедности у Зеници Шемсудина Мехмедовића. Рекао сам да се Срби требају вратити у своје куће. Испунио сам обећање, предузео сам кораке и истјерао муџахедине до јануара 2001. Рекао бих у задњи час, јер су кроз осам мјесеци ти исти муџахедини напали САД 11. септембра. Зато сам се почео бавити тим питањем.

       Тражио сам да сазнам идентитете муџахедина да би их избацили из туђих кућа, да би Срби могли да се врате у своје куће. Моја глава је била уцјењена. За награду - гориво! Послије напада на «куле близнакиње», у близини Зенице је био амерички контакт центар Орао, војска је дошла да истражује. Тражили су да за потребе тих структура анализирам идентитете тих муџахедина. Урадио сам, на 900 страна. Позвали су ме у САД, уместо 11 остао сам 47 дана и сваки дан ми је био плаћен, у Мериленду ми је уручена специјализација за примејну посебних мјера и техника у борби против тероризма.

       Постао сам специјалиста за примјену посебних мјера и техника. Послије годину дана сам питао могу ли објавити материјал као књигу. Тражили су или да филтрирају или да прва објава буде на енглеском језику за америчко тржиште. Објављен је интерни тираж од 50 000 искључиво за људе у обавјештајно-информативним стриктурама.

       Мени су дозволили 300-400 страница на српском. Издавачка кућа «Филип Вишњић» је објавила под насловом «Ера тероризма у БиХ». У тој књизи сам описао све појединце и групе, 1100 појединачних држављанстава, начин на који су добијали држављанство, терористичке акције које су изводили.

       Догађаји су ме натјерали да се специјализујем и преоријентишем на политичко насиље и државу и да се тим питањем почнем озбиљно бавити. Када кажу „такозвани“, морају знати да сам објавио осам књига, хиљаде анализа, стотине објавио у реномираним кућама као што је Фонд стратешке културе у Русији код које сам објавио и књигу «Епитаф за Босну» која се може купити и у Америци.

       Пишем анализе за угледни београдски портал Правда, угледни београдски портал Факти.орг, пишем редовне колумне за један од најбољих  регионалних недељника Печат. Држао сам стотине предавања. Има ме и у емисији ББЦ-ја о династији Ал Сахиб. Присутан сам у британским медијима. Можете ме наћи у стотинама доктората на енглеском и њемачком језику као референцу коју су приликом докторирања користити. То није тајна. Дакле, итекако сам референтан за научне институције.

       Члан сам редакције „Политеје“, магазина Факултета политичких наука, уредник рубрике Безбедност и одбрана у издавачкој кући «Филип Вишњић». Примљен сам у РАС Академију, потпис је ставио уважени Алек Рачић. Ето, једног академика називају самозваним или такозваним и Додиковим аналитичаром.

       А никога ја нисам имао иза себе кад сам истјерао 1550 муџахедина. Како је Селимовић рекао, ишао сам сам поред провалије, весео и раздраган. Тако сам се и ја понашао јер нисам знао са којим проблемом сам се ухватио, али сам наставио да пратим њихове прљаве трагове и да указујем на њих.

       РЧ: Ја знам вашу биографију и колико вас цене људи на просторима бивше Југославије и шире. Мени је привилегија да сте ми пријатељ, да говорите за Српски радио Чикаго, знам да вас људи и цене и поштују широм САД. Дајте да расветлимо зашто вас неки не људи, него облици, зову муџахедином Алије Изетбеговића - а знам да сте били затварании да вам је глава била у торби.

       - И та свињарија је кренула са БН телевизије. Од тадашњег министра безбедности Драгана Мектића, који је особа са интерном школом шестог степена МУП-а Хрватске. Дошао је у емисију да заштити стварне злочинце са Возуће. Само је тај мотив имао - запамтите. Он је рекао да на постројавању на Гостовићу види мене и да салутирам Изетбеговићу и показао слику са три награђена команданта - Абу Мали, командант одреда Ел Муџахид, до њега командант Другог диверзантског одреда Сеад Рекић, а до њих командант Трећег маневарског батаљона Елведин Шехагић Динко. На Возући су се такмичили у клањима, ритуалним убијањима Срба, Какањци и муџахединци.

       РЧ: Људи из Какња?

       - Да, Трећи маневарски батаљон из Какње. Послије тог иступа Мектића, сложио сам му пријаву, покренута је истрага у Тужилаштву, СИПА је отворила. Рекао сам ко су ти људи, јер наравно знам и приложио сам извкештај на 70 страна са Возуће. Та тројица су салутирала и поздравила се са Изетбеговићем.

       Хасанагић је рапортирао да су муџахедини одвели 50 Срба, да их његови обавјештајци прате и тражио да се иде да се они ослободе. Зато је избачен из строја. О овоме је прије мјесец дана свједочио у процесу против команданта са Возуће Сакиба Махмуљина и допринио његовој осуди. Учествовао сам у процесу прикупаља и тумачења доказа. Али је другачије у тумачењу Мектића, једног буздована повезаног са нарко картелима, чији је савјетник Цвијетић ухапшен прије двадесет дана за диловање дрогом. Мектић од њега купио стан за јефтине паре, а данас Тужилаштво објаљује да бивши министар Мектић покушава заштитити сарадника дилера –склонити стан код себе да га не одузме полиција током истражног поступка.

Хрватски ђак стигао до судског процеса

"Драган Мектић и други"

       Такве људе је БН ТВ довела да лају глупости које су пренијели портали Ало и Србија Данас. Срам! Најтиражнији медији су приступили озбиљније и тражили су неке одговоре. Ето, одатле то „Алијин Муџахедин“.

       Био је 4. јануар 1992, пуцале су пушке и биле су блокаде. Дошао сам у Београд да говорим на конвенцији у Скупштини Југославије, садашње Србије. Одмах послије говора сам ухапшен и одведен на издржавање казне два мјесеца! Чим сам изашао, одмах сам са мајором Станковићем, командантом одбране Додбоја, који ће касније бити министар унурашњих послова РС и који живи у Србији, са њим са организовао посљедњи митинг за Југославију гдје смо имали десетине хиљада људи. И опет сам ухапшен, два мјесеца затвора због подршке агресору. Чим сам се вратио кући, послије два дана опет сам ухапшен јер сам «давао свјетлосне сигнале српској војсци».

       Шездесет дана сам провео у карантину затвора у Зеници, а остало вријеме у Петом павиљону који је био логор – за Србе. Тамо су Срби извођени и стријељани. Било нас је неколико стотина у павиљону у коме је било 45 кревета. Ја сам једини муслиман који је био са Србима и пролазио ту патњу концентрационих логора.

       Провео сам 18 дана у приватном војном логору Шемсудина Мехмедовића и 4 дана у подруму територијалне одбране. Дакле, цијелу 1992. сам провео у Алијином затвору. Па замислите да постоје такви облици који мене могу повезати са Возућом. Назвати мене `Алијиним муџахедином` може само особа која лаже ко пас.

`А јел` Бореновић икада проговорио против злочина над Србима?

       Али, Бог неће дозволити полуљудима да буду побједници у овим одмјеравањима.

       РЧ: Имамо још два питања. Сузана Грубјешић је код Миломира Марића захтевала да се вама забрани гостовање на медијима у Србији због интервјуа који сет дали за Радио Чикаго. Молим за коментар.

       - Па, то је Гебелсовска школа. Таквих људи се, на жалост, накотило и задржало уз власт. Она повремено износи несувисле ставове, показује стално нетрпељивост према Русији и говори о једној Европи, иако таква не постоји.

       РЧ: Извините, да додам, она је рекла да Додик није смео да се појави на самиту у Петербургу и да је тамо седео са талибанима.

       - То показује да су мета овога напада Русија и Додик, РС. То раде не-Срби. Каква је Грубјешић Српкиња, како је није срамота? Она заступа британску памет кад говори о односима које Србија треба да има са Русијом. Одржавати контакте са земљама НАТО пакта и журити у савез са 19 земаља које су разарале Србију, бомбардовале је и отимају јој 15 одсто територије – за то треба бити луд или не-Србин, као она.

Сузана Грубјешић

       Г17 плус је најодвратнија пљачкаша партија из доба оних који су државним ударом дошли на власт, легитимног председника државе послали у Хаг и на крају пљачком уништили економске потенцијале. Што није уништио НАТО, уништио је ДОС, а и Грубјешић. Окупљати те људе око власти у Србији и допустити да се ствара слика како је она гласноговорник Владе у Србији, како је она особа која усмјерава политику европских интеграција и помаже Србима да разумију нове тенденције, педерске балове који ће се правити за пар мјесеци, као и чињеница да узимате за предсједницу Владе особу која одудара од хришћанских начела и на крају претварање одређених тајних служби које ће се са Британцима удружити, окупљати те ПДП британске бојовнике и са њима водити кампању – ружна је ствар.

       Поједини одметнути дјелови српске власти  укључили су се у изборну кампању рушећи Републику Српску, Додика и Цвијановић. Они то раде у вријеме када САД и Британија уводе санкције Додику и Цвијановић. Грубјешић држи предавање члану Предсједништва друге државе. Шта она зна о дипломатији и о шанси да станете пред највећег свјетског државника? Зашто та вијест није обишла Србију, а једна је од најзначајнијих вијести? Нити да је био са Сергејом Лавровим и поправио ружан утисак да негдје постоји завјера и у Србији да Лавров не дође и да по наруџби из Београда појединих структура, затворе Македонци и Црногорци небо над Србијом, а да Шолц то затражи од Бугара? Зашто се не говори о томе? О том ружном маниру продаје државе и пријатеља?

       Не могу се пријатељи продавати. Пледирао сам на братство и пријатељство, али не вриједи. Морам вам јасно рећи да у Београду губе шансу да буду са побједником. Русија ће бити велики геополитички побједник у свим овим страшним одмјеравањима, било на крвавој украјинској сцени, било иза сцене гдје је хибридни и нехибридни рат између Русије и НАТО.

       Погледајте тежину обавјештајног рата који води НАТО против Русије. Погледајте притиске на западне државе. И ту вам дође Сузана Грубјешић да највишој функцији друге државе каже да је сједио са `талибанима`, а Србија ћути! Могу и ја бити некоректан, па рећи да је то она у име Вучића објавила рат Србима са ове стране Дрине. Али, то не би било коректно ни тачно.

       Вучић је рекао да жели добро Републици Српској и да ће учинити све да буде тако. Па, нека учини! Немојте признавати Кристијана Шмита, тог нацистичког копилана као високог представника! Нема право Србија да га призна као високог представника и да му отвори врата за правно и политичко насиље којим руши Републику Српску, којима доноси законе на које нема право, којима тумача претвара у уставотворца. Дакле, учините нешто за Републику Српску и реците Британцима, вашим пријатељима и вашим партнерима Американцима - да скину те срамне санкције  против Републике Српске и да престану слати своје специјалне снаге по Бањалуци да хапсе Додика и угрожавају му безбједност и да престану слати ту бјесну елиту из те такозване ПДП партије која је обучавана у британским установама да би билс антисрпски оријентисана као та Грубјешић.

       Шта су Срби ако не прихвате руско пријатељство? Шта су Срби у историји ако кажу: знате нама је тешко сада бити са својим пријатељима, па ћемо ми бити са својим непријатељима? Каква је то политика? Каква је то капитулантска, срамна политика? Србија је мора одбацити и рећи да то не долази у обзир!

       Додик је уставри показао да се то може, ако се има части и образа. Додик је уствари спасао српски образ и показао да Русија није далеко кад је волите, кад вам је стало да вратите пажњу и пријатељство које Русија пружа. А Русија ништа неће од нас, ми смо тако мали и небитни да јој не можемо помоћи ни на који начин, али можемо помоћи себи ако покажемо да смо људи на које се може рачунати, да имамо части, да смо народ који има петљу. А не народ Сузане Грубјешић, која каже - немојте ићи. Па, немој ти, Сузана, ићи онима који су бомбардовали српску дјецу, бомбардовали је осиромашеним уранијумом и данас окупирају Косово.

       Зашто се о томе не говори? НАТО пакт са 5 000 војника на Косову наоружава Албанце за будући сукоб са Србијом, а не Русијом. Кад кажу да заустављају утицај Русије, они мисле на Србију - да Србију још треба скратити.

       Зар се у  резолуцији Спољнополитичког одбора ЕУ од прије пет дана не спомиње поново аутономија Војводине? Поново се говори о Чанковим идиотаријама, а такви људи шетају по телевизијама са националном фреквенцијом и говоре антисрпске бљувотине. Разочаран сам да такви људи могу добити микрофон, али добро је да људи чују ко је какав.

       Ја бих јефтиније пролазио у животу када бих мање говорио своје ставове. А то што се на Додика товари нешто што сам ја рекао је дјело медијских потурица, британских кадрова, сорошоида.

       РЧ: Долазе избори у БиХ. Да ли је ово дело одрођених делова власти у Србији у РС који припремају терен за обарање Додика, да изгуби изборе?

       Да, управо се то дешава. Србија се на најружнији начин укључила у изборне активности у БиХ. Република Српска никада преко својих кадрова и људи који разумију догађаје није наносила штету било којој странци у Србији или Вучићу током изборних активности. А сада видимо, они су пожурили да прихвате британске квалификације како то неко Републику Српску свађа са Србијом и како Додик стоји иза тога.

       Додик је угрожен и физички, а не само политички. Он је отишао у Петербург јер су тамо инвестиције. Нису паре само у Њемачкој, како то неки мисле, па се продају њемачкој влади и Бундестагу. Новца сада има далеко више на истоку. У оквиру БРИКС-а, Шангајске и Евроазијских организација за сарадњу.

       Он је отишао да види ко може помоћи Републици Српској у моменту када Запад проводи невиђену харангу према њему. А јесте ли га икада чули да је рекао - трпим тешке притиске? Или да му је угрођен живот. Није, ту је информацију добио из МУП-а. Јесте ли икада чули да је рекао - тешко ми је? А није лако отићи код Чавушоглуа, па оданде у Петербург, па у  Брисел и са Шарлом Мишелом и 15 бошњачких странака водити озбиљан сукоб о томе како изгледа мапа пута за статус кандидата за ЕУ. Ал, Додик не кука, Додик се бори. А Запад не смије дозволити да он изађе на изборе.

       У Србији видимо агенције око којих се окупљају британски ПДП бојовници и видимо начин на који поједини медији у Србији подржавају ПДП ударе на Републику Српску. То показује постојање завјере британских и америчких служби и амбасада и у БиХ и у Србији које воде ове операције против Републике Српске.

       Они се противзаконито мјешају у изборе друге земље, подржавају њемачког нацисту који је овдје дошао да мијења изборне законе и изборне процесе и за такву особу кажу да је високи представник иако су двије од пет сила у СБ УН рекле да он није високи представник јер није изабран по процедури.

       Мени је драго да то не утиче на персоналне односе Додика и Вучића и подржавам њихову добру сарадњу коју је Додик стављао у први план. А у Србији мора стати кампања рушења Додика, Дејтонског споразума и Републике Српске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари