Галијашевић: Изетбеговићеви пси рата сад се боре против Руса – Запад ће их хушкати на Додика и Српску

ЗА УКРАЈИНУ СЕ БОРИ 250 ЉУДИ ИЗ БиХ КОЈИ СУ ТАМО ОТИШЛИ УЗ ЗНАЊЕ НАЈБЛИЖИХ САРАДНИКА ИЗЕТБЕГОВИЋА

* Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ за Пинк: Не може се из БиХ изаћи, а да о томе ништа не зна Обавештајно-безбедносна агенција, коју води Изетбеговићев човек Осман Мехмедагић - Осмица. Не може се изаћи из БиХ, а да то не знају друге институције у БиХ, нити се може отићи на ратиште Украјине без подршке СДА

* „Идеолошка веза радикалних, агресивних и полуписмених муслимана из БиХ са католицима из Хрватске и Албанцима са Косова, који такође ратују у Украјини, јесте у постојању СС Ханџар и других дивизија. Те нацистичке везе су најјаче везе међу балканским и осталим псима рата

___________________________________________________________

         СТРУЧЊАК за безбедност Џевад Галијашевић изјавио је да се међу страним борцима у Украјини бори и њих 250 из БиХ, који су тамо отишли уз знање најближих сарадника лидера СДА Бакира Изетбеговића, а њихова главна мета по повратку на Балкан биће Република Српска и њено руководство, пре свих српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

         Галијашевић је рекао да је Министарство одбране Русије прије месец дана доставило БиХ званичан извештај да у Украјини ратује 167 бораца из БиХ, да их је тамо погинуло 24, а 17 се вратило у БиХ.

       - Не може се из БиХ изаћи, а да о томе ништа не зна Обавештајно-безбедносна агенција, коју води Изетбеговићев човек Осман Мехмедагић - Осмица. Не може се изаћи из БиХ, а да то не знају друге институције у БиХ, нити се може отићи на ратиште Украјине без подршке СДА - рекао је Галијашевић за Телевизију Пинк.

       Он је навео да су то "Изетбеговићеви пси рата" који на украјинском ратишту спроводе модел ратовања који је већ виђен у Раки и у Алепу.

       - Видјели смо утврђивање у насељеним центрима и то поновљено као модел ратовања у Мариупољу. Дакле, начин у којем војне потенцијале мешате са цивилима. Њима ништа не значе ни Украјинци ни Руси - рекао је Галијашевић.

       Он каже да је идеолошка веза радикалних, агресивних и полуписмених муслимана из БиХ са католицима из Хрватске и Албанцима са Косова, који такође ратују у Украјини, чињеница да су постојале СС Ханџар и друге дивизије.

       - Те нацистичке везе су најјаче везе које повезују балканске са осталим псима рата - рекао је Галијашевић.

       Он је навео да ће по њиховом повратку на Балкан мете бити Срби на Космету и Република Српска.     

Џевад Галијашевић

       - Република Српска јесте најважнија мета Запада, а тиме и ових лажних џихадиста и исламиста који ратују као лутајући ратници свуда, па сада и у Украјини. Када дођу на ова подручја, наша безбедност, а посебно безбједност Срба у Републици Српској биће угрожена. Видите колико се пута покушало импутирати да је рат у Украјини нешто што се посебно тиче БиХ, као да БиХ преко Републике Српске учествује у том рату - рекао је Галијашевић.

       Он каже да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик стално указује на то што га чини врло угроженом, па и најугроженијом особом на Балкану.

       - Ако узмете и његове политичке ставове, однос према Русији, према санкцијама Русији, онда можете знати да ће Запад ове потенцијале Бакира Изетбеговића усмеравати и према Додику и према Републици Српској - рекао је Галијашевић.

       Он је навео да је спрега тих џихадиста са СДА разорна за БиХ.

       (Срна)

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари