Галијашевић: Сарајево није увело санкције Русији, али јесте Србији, а Београд - ћути

ЗА ТВ ХЕПИ: ЗАПАД ГОМИЛАЊЕМ ТРУПА У БиХ ПРАВИ АТМОСФЕРУ СТРАХА

* Видимо хорски наступ западних земаља да је БиХ увела санкције Русији. Зашто би западним и неким медијима у Србији било битно да ли је БиХ непријатељска земља Русији, ако Русија каже да је БиХ пријатељска земља?

* БиХ није увела санкције Русији. Ни једну санкцију! То је зато што амбасадори не могу уводити санкције. Може Свен Алкалај да у Вашингтону гласа како хоће, може Турковићева да потписује меморандуме и изјаве, али санкција нема док о одлуку о томе не донесу Предсједништво БиХ и Савјет министара

* Погледајте компаније у БиХ. Овдје је пуно значајнија Русија - она је овдје четврти инвеститор! Да ли знате како послује рафинерија Брод, која је остварила цијели прошлогодишњи бруто доходак и приход као за цијелу прошлу годину? Ради несметано као и рафинерија уља у Модричи. Погледајте и Зарубежњефт, Оптима групу, Нестро петрол, Гаспром и Сбербанку са сједиштима у Сарајеву – све ради несметано. Ни један руски дипломата овдје није прогоњен!

__________________________________________________________

       У БОСНИ и Херцеговини се дешава процес притиска на гласачко тијело пред изборе.

       Гомилањем западних трупа у БиХ прави се атмосфера страха, а у западним и дијелу српских медија видимо хорски наступ да је БиХ увела санкције Русији, иако она то није учинила, рекао је Џевад Галијашевић за ТВ Хепи, одговарајући на питање о притисцима са којима се суочава република Српска.  

       У наставку је додатно појаснио и истакао:

       - Другачије изгледа када посматрате догађаје из БиХ, а другачије када их гледате из Београда и Вашингтона. Републике Српске већ мјесец дана нема на насловним странама у Србији, о проблемима РС говори се спорадично и инцидентно, али то не значи да су проблеми стали!

       Додик и Жељка Цвијановић имају нацртану мету на леђима, они су под америчким и британским санкцијама, пријетња су америчким интересима у БиХ и треба их склонити.

       Видимо хорски наступ западних земаља да је БиХ увела санкције Русији. Зашто би западним и неким медијима у Србији било битно да ли је БиХ непријатељска земља Русији, ако Русија каже да је БиХ пријатељска земља?

       БиХ није увела санкције Русији. Ни једну санкцију! То је зато што амбасадори не могу уводити санкције. Може Свен Алкалај да у Вашингтону гласа како хоће, може Турковићева да потписује меморандуме и изјаве, али санкција нема док о одлуку о томе не донесу Предсједништво БиХ и Савјет министара.

       Таква одлука није донешена!

       Погледајте компаније у БиХ. Овдје је пуно значајнија Русија - она је овдје четврти инвеститор!

       Да ли знате како послује рафинерија Брод, која је остварила цијели прошлогодишњи бруто доходак и приход као за цијелу прошлу годину?  

       Ради несметано као и рафинерија уља у Модричи. Погледајте и Зарубежњефт, Оптима групу, Нестро петрол, Гаспром и Сбербанку са сједиштима у Сарајеву – све ради несметано.

       Ни један руски дипломата овде није прогоњен!

       Дакле, Сарајево није увело санкције Русији. Али, јесте увело санкције Србији. Па, 37 ваших интелектуалаца не може да пређе границу БиХ! Сарајево није увело санкције Русији, а јесте вама! Е, зашто би онда Запад покушавао убједити јавност да је БиХ увела санкције Русији и да је сада на реду Србија јер «ево и Босна је увела»?

       Дакле, услови у којима Додик води политику су тешки и врло сложени, али је он обезбиједио и партнерство на Западу. Ви сте (ТВ Хепи), прије пола сата пустили изјаву Милановића који вам није говорио личне фрустрације према Србији него је рекао западну стратегију према Србији – слаба и деградирана, која не излази на море, не пита се ни за шта, укључујући РС за коју је давно требала да подигне тужбу против БиХ.

       БиХ је једнострано промијенила своје уређење према Дејтонском споразуму (Анекс 4 и Анекс 10 ). Ешдаун није био британско него унутрашње питање БиХ док је мијењао уређење БиХ, укидао овлаштења РС и забрањивао политичке наступе појединим лицима – а Србија је као потписник тог споразума требала тужити БиХ због те једностране промјене Дејтонског споразума.

       Погледајте шта Хрвати раде за свој мали број хрватског народа у БиХ и колико је  Милановић одлучно изашао на црту европској бирократији и НАТО пакту.

       Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари