Галијашевић: У свијету слугу великих сила - само једна је Република Српска

ОКТОБАРСКИ КОНГРЕС АЛИЈИНЕ-БАКИРОВЕ СДА КАО – КОНГРЕС МУСЛИМАНСКЕ БРАЋЕ

"Сиротињска кућица" тродневног

Алијиног генерала Фикрета Превљака

* Стопама генерала Сакиба Махмуљина, осуђеног ратног злочинца, кренуо је ових дана у Турску, у Ердоганову „сигурну кућу“, и други генерал клана Изетбеговића – предратни полицијски керовођа Фикрет Превљак. Вјероватно се Срби и Хрвати чуде - зашто храбри генерали бјеже од свога суда и државе у коју се тако радо заклињу, док је уништавају?

* Син Алије Будње и син генерала Превљака су, један као наручилац а други као извршилац, нашли су се у центру истраге дуго прикриваног убиства младог Џенана Мемића. Зато се дубока СДА држава укључила, са свим својим ресурсима, да спречи откривање истине и заслужене казне

* Свијет убрзано мијења и на сцену ступају националне кукавице, западне слуге, неоусташки бојовници и исламистички мутанти, Махмуљини и Превљаци агресивно увјеравају свој и сусједне народе да се држава не исплати и да је најлакше под кишобраном великих сила, одрећи се било каквих амбиција и идентитета

* Дакле: Без жртава, без побуне, без државе и без било каквог знања о важности народне суверености, колективне и личне слободе

        ______________________________________________________________

          Аутор: Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ, „Печат“

          У СЈЕНИ припрема новог, октобарског конгреса Странке демократске акције у Сарајеву и политичких мјера које син Алије Изетбеговића, Бакир, подузима како би остао и даље на челу странке коју му је бабо у аманет оставио, дешава се бјекство са фронта оданих генерала, у циљу избјегавања заслужене осуде и праведне судске казне.

          Стопама генерала Сакиба Махмуљина кренуо је ових дана у Турску и генерал Фикрет Превљак.

          Вјероватно се Срби и Хрвати чуде и хватају за главу – „ибрете се“, зашто храбри генерали бјеже од свога суда и државе у коју се тако радо заклињу, док је уништавају?   

          Након правоснажне пресуде коју је Суд Босне и Херцеговине изрекао генралу Сакибу Махмуљину, за масовна ритуална клања Срба на Возућој, још увијек нема никаквих вијести из Турске у коју је јуначки и храбро побјегао од заслужене казне тај кукавни генерал.

          Уочи годишњице овог тешког ратног злочина и националне срамоте, Бошњаци не признају кривицу и не виде своју одговорност, па се још један Алијин генерал запутио у „Сигурну кућу“ – Ердоганову Турску.

          Овај пут за напаљене „НАТО муслимане“ из Босне, разлог је пуно озбиљнији од убијања Срба: убиство младог Џенана Мемића и улога у прикривању одговорности свога сина, убацили су га у центар истраге дуго прикриваног убиства сарајевског анђела – Џенана.

          Син Алије Будње и син генерала Превљака су, један као наручилац а други као извршилац, били разлог због кога се дубока СДА држава укључила, са свим својим ресурсима како би спречила откривање истине и заслужену казну.

          Фикрет Превљак је тзв. генерал Армије Р БиХ, а у бити Алијин и Бакиров, који је своје савјетничке способности брусио у пензионерским данима, савјетујући бившег ентитетског премијера Фадила Новалића, помажући му, наводно, око проблема с борачком популацијом.

          Предратни милиционер и дресер милицијских паса Фикрет Превљак; касније Изетбеговићев телохранитељ; потом један од најактивнијих чланова Изетбеговићевог Кризног штаба за општину Илиџа - био је и предсједник Кантоналног одбора СДА Сарајево.

Превљак командoвao локалнoм јединицoм у Храсници

која је контролисала Сарајевски тунел

          Истовремено, Превљак је, без сумње, најбогатији генерал Армије Р БиХ. Власник је мотела "Палма" и ресторана "Ораховица", на пола пута између Коњица и Јабланице.

          Ресторан "Ораховица" Превљак је реновирао у најлуксузнији објекат на путу од Сарајева према мору - са плажом за 250 купача, рестораном и пет соба.

          Био је пријератни полицијски керовођа - па командант локалних јединица Армије Р БиХ у Храсници, које су контролисале пролаз кроз Сарајевски тунел који је био пупчана врпца кроз коју се хранило Сарајево током опсаде. Судбина гладних Сарајлија била је у рукама Фикрета Превљака.

          Новонастали сарајевски тајкуни много дугују Превљаку јер је пролазак робе чија се вриједност мјери милијардама, зависила од Превљакове, добре, воље.

          Предратни керовођа, посједује велелепе објекте и на Јабланичком језеру које је изградио у врло кратком времену - послије рата.

          Пошто није имао велику плату, овај „турски генерал“ је енормнно богатство - једино могао зарадити у сарајевском тунелу или накнадно у СДА.

          Јер, био је генерал само три дана – и толико му је било потребно, да се са тим чиновима пензионише.

          Ових дана, вијести из Аваза и других бошњачких медија откривају да је, неки, добар познаник Фикрета Превљака, бившег генерала и кандидата СДА на локалним изборима 2020. године за начелника Илиџе, изнио тврдњу да је "Превљак отишао у Турску јер га повезују с убиством Џенана Мемића"!

          Иако и није отишао, већ побјегао.

          Да би потврдио ту вијест, репортер "Дневног аваза" је обишао вилу "Палма" у мјесту Челебићи, између Коњица и Јабланице, те ресторан "Ораховица", који су на продају.

          Вила данас зјапи празна, а елитни ресторан је и даље крцат.

          Да су на продају, увјерили су се новинари на страници агенције за некретнине "Бауланд", која – гле чуда! – издаје и кућу у Бутмиру у улици Изета Чомаре, која је у власништву генерала.

          Иста агенција продаје двије некретнине које се доводе у везу с Превљаком, а трећу издаје.

          Послије позива новинара, оглас о изнајмљивању куће у насељу Бутмир уклоњен је са странице.

          Како год, вила "Палма" изгледа раскошно. На страници за огласе пише да има осам просторија, 500 м2 на 4 спрата. У сутерену објекта налазе се ресторанска сала капацитета 100 мјеста, рецепција, кухиња, вешерај те мокри чвор за госте и особље.

          На првом спрату, којем се приступа унутрашњим степеништем, налазе се ТВ-сала капацитета 40 мјеста и шест двокреветних соба са купаоницама.

          Други спрат се састоји од шест двокреветних соба, од којих су три с балконом, степеништа, оставе и терасе.            

          Трећи спрат се састоји од четири апартмана с кухињом, тоалетом и купаоницом.

          У поткровљу се налазе три оставе и тоалет - наводи се у огласу за вилу.

          Фикрет Превљак посједује још једну, лијепу викендицу, у кањону Неретве и до ње се долази само чамцем.

Џевад Галијашевић

          У Коњиц, односно Јабланицу, новинари су кренули након изјаве амиџе Фикрета Превљака да је “он на мору, а можда и у Јабланици”.

          Сви који имају добро памћење, сјетит ће се ресторана "Ораховица" у истоименом насељу и једне пикантерије у вези са Странком демократске акције и њеним предсједником Бакиром Изетбеговићем.

          Наиме, врелог 2. августа у Превљаковом ресторану у Ораховици Бакир и његови сарадници узалуд су чекали колеге из ХДЗ-а. Након што се ови нису појавили Бакир је, између осталог, изјавио:

          „Чекали смо их више од 40 минута, а данас су пропустили прилику да са СДА договоре важне ствари за ову земљу и пропустили су и један добар бурек“.

          Али, сви су буреци присјели Бакиру откако је изгубио власт.

          Иако је септембар болан мјесец за поднијети, због тешких злочина почињених над Србима; мјесец у коме је главни кривац, за  страдање Возуће, Сакиб Махмуљин – након пресуде суда БиХ, на 8. година затвора, побјегао, уз помоћ сарајевских судија, у Турску, надајући се да ће избјећи заслужену казну успут трасирајући пут и другим убицама и криминалцима, показујући им пут у сигурност.

          Док се свијет убрзано мијења и на сцену ступају националне кукавице, западне слуге, неоусташки бојовници и исламистички мутанти, Махмуљини и Превљаци агресивно увјеравају свој и сусједне народе да се држава не исплати и да је најлакше под кишобраном великих сила, одрећи се било каквих амбиција и идентитета.

          При томе, кукавички дисати ваздух и одгајати нове уплашене генерације за које ће слобода бити само садржај виртуелне стварности локалног рачунара, комуникације на друштвеним мрежама и живота са „минималцем“.

          Без жртава, без побуне, без државе и без било каквог знања о важности народне суверености, колективне и личне слободе.

           У том свијету, само једна је Република Српска.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари