„Рат“ у Сарајеву између Алијиног сина и Стјенице из Сјенице – ко је већи Бошњак

ОДЛАЗАК ИНЦКА – КОГА ХРВАТИ ПОРЕДЕ СА ХИТЛЕРОМ – У СЕНЦИ ОКРШАЈА МЕЂУ МУСЛИМАНИМА

* Санџаклија – Сенад Хаџифејзовић, који у Кући цвијећа рапортира мртвом Титу и јуначки интервјуише Александра Вучића усред Београда - упалио џехенемски пламен у сарајевској чаршији. Њега је Бакри Изетбеговић – јер му је то потребно ради скретања афера у које су су увалиле његова странка и жена Себија , оптужио за снисходљивост према српским и хрватским политичарима са којима  разговара на TV Face

* Хаџија с Фејса (Face TV) узвратио је Бакиру да он није патриота, да је снисходљив, да изговара пуно име Република Српска док се он служи скраћеницом РС – и даље да је Бакирова странка дала РС пола БиХ, а Хрватима препустила Мостар. У ком ће правцу ићи ове узајамне оптужбе показала је опаска „стјенице из Сјенице“ да је Бакир „снисходљив према својој жени“ и да „жртвује државу због жене“

* Потом је телевизија Фејс угостила припремљеног проф. др Асима Курјака, који открива „тајну над тајнама“: „Себија Изетбеговић није магистрирала ни докторирала у Загребу, није тамо положила ниједан испит и, најважније, он јој није био ментор“

____________________________________________________

       Аутор: Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ

       СЛАВЉЕ у Мостару и Бањалуци поводом вијести да је високи представник у БиХ Валентин Инцко поднио оставку није честито ни почело, а Управни одбор Вијећа за имплементацију мира у БиХ хитро је именовао новог начелника за варљиве босанске прилике – Кристијана Шмита из Њемачке.

       Питање није колико добра вијест у Босни може да преживи већ колико је легитимна ако је познато да поменути Управни одбор не препознају ни Устав БиХ ни Дејтонски споразум, нити је оно, тијело, потврђено законом ни резолуцијом Савјета безбједности УН, а најмање позвано да именује високе представнике у БиХ.

      Ставови Републике Српске о Инцку су познати. Интересантно је чути шта о њему мисли хрватска страна.

"Стјеница", али и "хаџија са Фејса" - Санад Хаџифејзовић

     Бранимир Галић, новинар Хрватског медијског сервиса, гласила Хрватског народног сабора, Инцка назива „трбухозборцем великобошњачке политике“.

       „Овај аустријски дипломат, који би се могао сврстати у категорију ’бјелосвјетског олоша’, показао је да се не одриче свог става о томе да треба направити каталог права Хрвата и свега што Хрвати у БиХ обнашају, што је налик на једног човјека, који се појавио у Њемачкој 30-их година прошлог стољећа говорећи да треба направити ’каталог свега што они имају’ мислећи на Жидове.“
       Одлазак политичког злодуха ипак неће ставити тачку на умјесна Галићева упозорења.

       До 1. августа, када оставка ступа на снагу, Инцко има простора за дјелање и неограничено и ничим спутано кршење Устава БиХ.

       Истовремено, док се нагађа које би потезе још одлазећи „султан“ могао да повуче, у Суду БиХ изречена је „велика пресуда за мале паре“.

       Кемал Чаушевић, бивши директор Управе за индиректно опорезивање БиХ, осуђен је на девет година затвора због корупције и финансијских малверзација тешких око милион и седамсто хиљада конвертибилних марака.

Асим Сарајлић

       Предмет који је трајао готово деценију отворен је, под именом „Пандора“, обавјештајном и медијском бомбом о крађи више од двије милијарде марака.

       Паралелно се воде и процеси против функционера и „пензионера“ СДА, директора ОБА Османа Мехмедагића Осмице, те замјеника предсједника СДА Асима Сарајлића и „Бакировог Србина“ Драгана Мектића.

       У току је и истрага коју Тужилаштво води против „Шпанца“ и предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца Кавесона.

       Но најважнији процес у БиХ води се против предсједника владе муслиманско-хрватске федерације Фадила Новалића, што се у јавности ишчитава као најтежи удар на СДА. У јавном претресу, пред Судом БиХ, могло се чути како је од државе, на име сумњивих вентилатора из Кине, у џепове корумпираних кадрова убачено десет и по милиона марака, преко занатске радње за продају и откуп малина, те како су важну улогу у овом послу одиграли извјесна „Себ“ и „потпуно извјесни Асим“.

       Јавности је свакако јасно да је ту ријеч о супрузи Бакира Изетбеговића – Себији и Бакировом замјенику у СДА Асиму Сарајлићу.

Себ - Себија Изетбеговић

       Током процеса открило се да су такозване респираторе одбиле неке болнице и клинички центри, те да их је раширених руку примио Универзитетски Клинички центар Сарајево са директорицом Себ, тј. Себијом Изетбеговић на челу.
       Устали су љекари, побунили се анестезиолози и хирурзи а породице умрлих у Клиничком центру оптужиле су Себију и сараднике за смрт својих најближих због примјене више штетних него бескорисних, а врло скупих, респиратора.

       Када је траг злокобно убијеног недужног младића Џенана Мемића почео да води до ове установе и до Бакирове Себ, било је очекивано да ће СДА смислити паклени план.

       За одвлачење пажње од тешких тема послужио је менаџер и новинар Сенад Хаџифејзовић, а црвену мараму, са страначке прес-конференције, бацио му је лично Бакир, оптужујући га за снисходљивост према српским и хрватским политичарима.

       Хаџија с Фејса (Face TV) узвратио је Бакиру да он није патриота, да је снисходљив, да изговара пуно име Република Српска док се он служи скраћеницом РС – и даље да је Бакирова странка дала РС пола БиХ, да је само он имао храбрости да пита Вучића је ли пуцао на Сарајево и зашто не натјера РС да призна геноцид…

       Присјетио се он и своје породичне жртве у протеклом рату, те оптужио СДА да је Хрватима дала Мостар.
       У ком ће правцу ићи ове узајамне оптужбе показала је опаска „стјенице из Сјенице“ да је Бакир „снисходљив према својој жени“ и да „жртвује државу због жене“.

       Орило–горило, кажу у Босни. Хаџифејзовић је ушао у назовират.

       У свом студију телевизија Фејс угостиће припремљеног проф. др Курјак Асима, који открива „тајну над тајнама“: „Себија Изетбеговић није магистрирала ни докторирала у Загребу, није тамо положила ниједан испит и, најважније, он јој није био ментор.“
       Тако је Санџаклија, који у Кући цвијећа рапортира мртвом Титу и јуначки интервјуише Александра Вучића усред Београда, упалио џехенемски пламен у чаршији.

       Себија му је одговорила:

       „Нисам положила ниједан испит у Загребу… нисам специјализирала ништа у Загребу, нисам ни магистрирала ни докторирала у Загребу… све сам то урадила у Сарајеву. У Загребу сам оперисана, одстранила малигнитет и то нема везе са мојим образовањем.“
       Истина, Себија је поново нагласила: „Проф. др Асим Курјак је био мој ментор, постоји његов потпис и није ми јасно зашто прича ову бесмислену причу.“
       Све је постало неважно. Инцков одлазак, респиратори, Себ и Асим, пљачке, убиства, стари ратови и политичке трговине… У чаршији мук и срачунато питање за хаџи Сенада откуд му право да мисли да може бити већи Бошњак од Алијиног сина?

       http://www.pecat.co.rs/2021/06/plamen-u-dzehenemu/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари