Вулин: Стварање Српског света најважнији задатак садашње генерације српских политичара

„ЗНАМО ИМЕ ЧОВЕКА ИЗ МУП КОЈИ ЈЕ РАЗВИО СИСТЕМ ПРИСЛУШКИВАЊА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА“

* „Када говоримо о Српском свету, питам вас да ли Британија може да има свој Комонвелт? Може и да одржава везе са читавим светом кроз свој Комонвелт. А ми Срби, који сви живимо на домету не авионских већ аутобуских линија, не можемо да имамо свој српски свет? И не смемо да сарађујемо, не смемо да будемо повезани?!“

* „Име те особе биће познато јавности кад Тужилаштво за организовани криминал буде подигло оптужницу

_________________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин оценио је да је најважнији задатак садашње генерације српских политичара "стварање Српског света".

       Он је за данашњу Политику оценио да ће Балкан бити безбеднији "кад Срби буду уједињени".

       „Када говоримо о Српском свету, питам вас да ли Британија може да има свој Комонвелт? Може и да одржава везе са читавим светом кроз свој Комонвелт. А ми Срби, који сви живимо на домету не авионских већ аутобуских линија, не можемо да имамо свој српски свет? И не смемо да сарађујемо, не смемо да будемо повезани?!", упитао је Вулин.

       Коментаришући наводе политичара из региона који поистовећују термин "српски свет" са "Великом Србијом", Вулин је оценио да је реч о злоупотребама "нечега што никад није постојало".

       „Велике Србије нажалост никад није било, у супротном бисмо знали где живимо и који су наши етнички простори", казао је Вулин и оценио да ће Балкан "бити стабилан када Срби буду уједињени".

Знамо име човека из МУП-а који је развио

систем прислушкивања Вучића"

       Вулин је изјавио да надлежни знају име човека из тог ресора који је "развио систем прислушкивања" председника Србије Александра Вучића.

       Вулин је за Политику рекао да је министарство на чијем је челу "потпуно расветлило" случај прислушкивања председника државе.

       „Апсолутно смо утврдили ко је из МУП ставио председника на мере. Врло добро знамо коме су ношени извештаји и ко је то наредио. Постоји име човека који је развио систем прислушкивања Александра Вучића. И ми то име знамо", навео је Вулин.

       Он је додао да ће име те особе бити познато јавности кад Тужилаштво за организовани криминал буде подигло оптужницу.

       „То је све достављено тужилаштву и очекујемо да оно да квалификацију дела", навео је Вулин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари