Порфирије О`Брајану и Хилу: Неодступни став СПЦ је да су Косово и Метохија - део Србије

РЕКАО ИМ: ПОТПУНО ЈЕ ШТЕТНО ИЗГЛАСАВАЊЕ У ГС УН РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ

* Нагласио: Упркос таквим иницијативама које не да не доносе ништа добро, него народе који вековима деле исти животни простор стављају пред нова искушења и изазове, СПЦ ће наставити неодступно да позива на љубав и разумевање, да се гради мир, како на КиМ, тако и у БиХ

_________________________________________________________________

           ПАТРИЈАРХ српски Порфирије примио је у Патријарашкој резиденцији у Београду помоћника секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмса О’Брајана и амбасадора САД у Србији Кристофера Хила.

           Истичући важност унапређења односа Србије са САД у духу пријатељства који је у дугом историјском периоду одликовао однос српског и америчког народа, поглавар СПЦ је упознао госте са неизмењивим ставом СПЦ да су Косово и Метохија - део Републике Србије.

           С обзиром на ту чињеницу, патријарх је као штетно оценио укључивање Косова и Метохије у Савет Европе, саопштено је из СПЦ.

           Разговарајући о међунационалним и међудржавним односима у региону, патријарх је исказао крајњу забринутост и као потпуно штетну оценио иницијативу за изгласавање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН, притом не доводећи у питање чињеницу да сви који су починили било какав ратни злочин треба да буду изведени пред лице правде.

            - Упркос таквим иницијативама које не да не доносе ништа добро, него народе који вековима деле исти животни простор стављају пред нова искушења и изазове, Српска православна црква ће наставити неодступно да позива на љубав и разумевање, да се гради мир, како на Косову и Метохији, тако и у Босни и Херцеговини - нагласио је патријарх.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари