Павловић: Морамо да објавимо да само Војска Србије и динар могу да буду на КиМ

ПРЕДЛОЖИО СКУПШТИНИ РЕЗОЛУЦИЈУ О ДРЖАВНИМ ЦРВЕНИМ ЛИНИЈАМА ЗА ЈУЖНУ ПОКРАЈИНУ

Бранко Павловић

* Народни посланик Бранко ПАВЛОВИЋ: Морамо да скупштинским документом утврдимоп и да међународни односи могу да буду само у надлежности Републике Србије, као и да мора постојати јединствено тржиште јер смо једна држава, што значи да никакво Мердаре, Јариње и слично не може да постоји

* У том документу треба да се јасно каже: буде ли Савет Европе прихватио такозвано Косово у чланство, Србија истог тренутка иступа из Савета Европе, па ви бирајте хоћете ли Косово или Србију. Не можете на тај начин са нама да поступате

* ЕУ морамо јасно рећи: ако унесете француско-немачки споразум у Поглавље 35, тиме блокирате приступни процес Србије Европској Унији и ми нужно спуштамо све комуникације на веома низак ниво техничких питања

* Владу треба обавезати да одмах поднесе захтев Србије за пријем у Шангајску организацију за сарадњу (ШОС) и БРИКС, као наше прикључење новом праведнијем свету који долази

______________________________________________________________

         НЕОПХОДНО је да Скупштина Србије донесе нову резолуцију о Косову и Метохији у којој је нужно да се поброје надлежности које тражимо за Србију на Косову и Метохији.

         Не треба да набрајамо - шта нећемо. Јер „Нећу Косово у УН“ – то нам по француско-немачком споразуму ни не траже. Траже да прихватимо да је такозвано Косово држава исто као и Србија.

         Треба да кажемо: црвене линије су да трајно решење буде

         - да само Војска Србије може да буде на Косову и Метохији,

         - да међународни односи могу да буду у надлежности само Републике Србије,

         - монетарна политика - такође само Република Србија,

         - и јединствено тржиште јер смо једна држава – такође само Република Србија (што, узгред, значи да никакво Мердаре, Јариње и слично не може да постоји).

         То су црвене линије! И то је под један.

         Под два, треба да се јасно каже: буде ли Савет Европе прихватио такозвано Косово у чланство, Србија истог тренутка иступа из Савета Европе, па ви бирајте хоћете ли Косово, или хоћете Србију.

         Не можете на тај начин са нама да поступате.

         Под три, јасно рећи ЕУ: ако унесете француско-немачки споразум у Поглавље 35, ЕУ блокира приступни процес Србије Европској Унији и ми нужно спуштамо све комуникације на веома низак ниво техничких питања која имамо.

         Број четири: отворено рећи да такво понашање (Поглавље 35 и пријем тзв. Косва у Савет Европе) од стране Америке, Велике Британије и ЕУ или њених кључних држава ствара кризу на Балкану и отвара питање нових жаришта. Они дестабилизују регион. Да се зна да то не чини Србија која само инсистира на свом суверенитету и територијалном интегритету, него ви таквим потезима – и то треба да стоји у резолуцији –одговорни сте за дестабилизацију региона. И немојте сутра да упирете прстом ни у кога другог.

         Ви сте ти који то радите, као и другде у свету, али сада радите овде и то ће бити последице таквих ваших поступака.

         Пето: низ мера које Влада мора да предузме да би ојачала економску самодовољност Срба на Косову и Метохији.

         Шесто: због очигледних напада на Републику Српску и могућег заоштравања економских односа према Србији, Влада мора да припреми план мера шта и како ће да поступа у случају да треба додатно помоћи Републику Српску, односно шта и како у предвиђању могућих контрамера у односу са пријем тзв. Косова у Савет Европе, наш излазак из Савета Европе итд.

         Под седам: обавезати Владу да одмах  поднесе захтев Србије за пријем у Шангајску организацију за сарадњу (ШОС) и БРИКС, као наше прикључење новом праведнијем свету који долази.

         Под осам: обавезати све државне органе да у представљању Србије у међународним односима морају да се држе ове резолуције, да не могу да имају никакава искакања.

         Резолуција ове врсте нам је веома потребна и мора да одговори на исходишне ситуације претходних политика.

         Једна ствар је објашњавати ко је крив, шта је било, шта је изгубљено, шта не ваља и ко је довео у опасност итд . То је једно питање. А друго питање је, односно сада је питање: ту где јесмо, шта све можемо да урадимо да побољшамо стање, да се спремимо за бољу одбрану итд.

         Шта да урадимо у побољшању нашег стања? И ту онда окупити све снаге које имамо.

         То не значи да је неко ослобођен одговорности!

          Али, то непрекидно указивање „Вучић је крив, Вучић је крив“ - што је тачно, у највећем броју случајева је то све тачно - не помаже Србији.

          Линк за видео: https://youtube.com/watch?v=MabiEvqCmkc&si=oKccQP3WFWmnFOHK

 

 

 

Категорије: 

Коментари