ПАЈТИЋ: Државни ресурси се тајним уговорима распродају Вучићевим пословним партнерима

„ПЛАШИМ СЕ ДА ЋЕ ПРЕМИЈЕРОВ ЈЕДИНИ УСПЕШАН ПРОЈЕКАТ БИТИ – СРБИЈА НА ХЛЕБУ И ВОДИ”

 • Откуд вртоглави рејтинг напредњака од 50 одсто? Много већу подршку у броју опредељених бирача је имао Милошевић на председничким изборима у септембру 2000. године него данас Вучић, при чему је деведесетих било много више независних медија него данас. Милошевић је уз такву подршку изгубио изборе. У овом тренутку је проблем апстиненција већинске Србије коју ћемо разбудити у месецима испред нас

         „НА Србију је пао мрак. Режим Александра Вучића осиромашио је грађане, задужио се више него ико икада у историји Србије. Тајним уговорима се распродају државни ресурси пословним партнерима председника Владе.

         Хоћемо да осветлимо истину о стању у земљи. Време је да осветлимо Србију”, каже у интервјуу за ”Ало!” први човек Демократске странке и војвођански премијер Бојан Пајтић, одговарајући на питање која је сврха митинга који демократе организују 25. априла у Београду и коју поруку шаљу и бирачима, па и власти.

         „Наш митинг представља симболички почетак борбе за успешнију и бољу Србију. То није скуп само чланова и симпатизера ДС, јер данас сви грађани Србије лошије живе него што су живели пре три године, а ружичаста слика живота у Србији коју емитује већина телевизија у овој земљи, вређа добар укус сваког пристојног човека.

 • А шта је то што ДС данас нуди, а што већ није понудила док је била на власти толике године?

         - Од 2000. до 2012. године плате и пензије су се само повећавале, а не смањивале. Страних инвестиција је било три пута више него што их има сада. Нећемо да пристанемо да нас режим који је за три године отворио један семафор, пешачки прелаз и надстрешницу за бицикле, враћа на беду деведесетих година. Имамо много бољи програм, много боље људе и јасну визију Србије као државе социјалне правде, а не обмане и демагогије.

 • Зоран Живковић је рекао да долази на митинг, а јесу ли Вам се можда најавили Борис Тадић и Чедомир Јовановић?

         - У више наврата смо истакли да је скуп у суботу отворен за све људе, за све оне који јавно и јасно одбијају могућност коалиције са Александром Вучићем. Ко год се препозна у томе, добродошао је.

 • Откуд вам новац за организацију митинга, ако је рачун странке и даље у блокади?

         - На наше митинге долазе храбри и пожртвовани људи, а не СНС ботови који на скупове долазе због дневница и сендвича. Не треба нам новац да би људи на наше скупове дошли.

 • Два дана након вашег митинга навршава се годишњица рада Владе Александра Вучића. Како оцењујете рад његовог кабинета?

         - Прво, да се разумемо, Вучић овом земљом неприкосновено господари већ три године. У те три године једина позитивна ствар јесте да су бивши радикали одступили од антиевропског пута. Међутим, сведоци смо да отварање преговора са ЕУ касни већ готово годину дана, па је јасно да смо и на том путу застали.

 • Откуд онда вртоглави рејтинг напредњака од 50 одсто? Плаши ли то демократе?

         - Много већу подршку у броју опредељених бирача је имао Милошевић на председничким изборима у септембру 2000. године него данас Вучић, при чему је деведесетих било много више независних медија него данас. Милошевић је уз такву подршку изгубио изборе. У овом тренутку је проблем апстиненција већинске Србије коју ћемо разбудити у месецима испред нас.

 • Рејтинг ДС-а према неким истраживањима је седам одсто. Какви су Ваши подаци?

         - То нису „нека истраживања”, то су Вучићева истраживања. Черчил је једном приликом рекао да верује само у она истраживања која је лично наместио. Вучић следи исту логику, креирајући атмосферу у друштву пласирањем лажне слике Србије која је одушевљена његовом владавином. Релевантна истраживања показују да смо на око 11 одсто, али далеко од тога да смо тиме задовољни.

 • Многи сматрају да потпредседник ДС-а Борко Стефановић солира у странци. Да ли би Вас изненадило уколико би он у једном тренутку напустио ДС?

         - Такве спекулације постоје само у медијима, а пласира их режим.

 • Када сте се последњи пут чули са Александром Вучићем и о чему сте причали?

         - Пре много месеци. О инвестицији у месној индустрији.

 • Јесте ли у контакту са Драганом Ђиласом?

         - У контакту смо. Ми смо увек били у добрим односима и никада између нас није пала ни једна тешка реч.

 • Да ли Вас је пројекат „Београд на води” можда подстакао на размишљање о неком пројекту „Нови Сад на води” или „Војводина на води”?

         - С обзиром на то да је стандард грађана данас за више од 30 одсто нижи него пре само три године, плашим се да ће једини успешан пројекат Александра Вучића бити Србија на хлебу и води.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари