Кремљ: Русија је спремна за најгоре могуће сценарије у односима са Сједињеним Државама

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ПОЛИТИКУ ВАШИНГТОНА ПРЕМА МОСКВИ НАЗВАО – „ТУПОМ“

* Шеф руске дипломатије одреаговао на најаве да Сједињене Државе припремају нове санкције против Русије и да ће доћи до протеривања сарадника амбасаде РФ у Вашингтону. А портпарол председника РФ Дмитриј ПЕСКОВ  поводом његове речи „тупа“ рекао: „Немам томе шта да се додам. Министар Лавров је, као и увек, оштроуман и прецизан у својим формулацијама“

__________________________________________________________

        МОСКВА је спремна за најгоре могуће сценарије у односима са Вашингтоном, изјавио је Дмитриј Песков.

       Портпарол Кремља је ово рекао поводом најава да Сједињене Државе припремају нове санкције против Русије и да ће доћи до протеривања сарадника амбасаде РФ у Вашингтону.

       „Непријатељство и непредвидљивост америчке стране у целини обавезују нас да будемо спремни на најгоре сценарије. Односно, када наспрам себе имате агресивног и непредвидљивог саговорника, мобилисани сте све време “, рекао је Песков.

       Он се осврнуо и на изјаву министра иностраних послова своје земље, Сергеја Лаврова, који је неколико сати раније линију Вашингтона у односима са Москвом назвао „тупом“.

       „Немам томе шта да се додам. Министар Лавров је, као и увек, оштроуман и прецизан у својим формулацијама. Уосталом, непредвидивост и агресивност америчке политике према Русији даје нам право на коришћење сваког речника“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари