Песков: Провокација са британским разарачем Defender испланирана је у Сједињеним Државама

УПОЗОРИО ЗЕМЉЕ НАТО ДА ЋЕРУСИЈА УБУДУЋЕ ОШТРО ОДГОВАРАТИ НА „СЛИЧНЕ ИНЦИДЕНТЕ“

* Дмитриј ПЕСКОВ: „И председник Путин је објаснио да се на тај начин испитују уска грла, слабе тачке у систему надгледања интегритета границе, у систему реаговања. То је намерна, добро испланирана провокација“

_____________________________________________________

       ПОРТПАРОЛ руског председника Дмитриј Песков сматра да су провокације, попут оне са британским разарачем у територијалним водама Русије, планиране у Сједињеним Америчким Државама.

       „Мислим да наша обавештајна служба зна ко је доносио одлуку у ситуацији са британским разарачем. Наравно, мислим да суштину таквих операција и даље планирају старији другови - они преко океана", рекао је Песков за телевизију "Русија 1", преноси ТАСС.

       Песков сматра да је у поменутом случају разарач једноставно био средство провокације.

       "И председник (Русије Владимир Путин) је објаснио да се на тај начин испитују уска грла, слабе тачке у систему надгледања интегритета границе, у систему реаговања. То је намерна, добро испланирана провокација", нагласио је Песков.

       Додао је да ће Русија оштро одговарати на провокације сличне инциденту са британским разарачем.

       Москва је раније саопштила да је 23. јуна британски разарач Defender ушао у руске територијалне воде код Крима. Руски погранични брод је испалио хице упозорења на разарач, а авион Су-24М извео је упозоравајуће бомбардовање.

       Лондон je у почетку тврдио да није пуцано на разарач и да се он није налазио у руским територијалним водама.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари