Путин објавио да се због епидемије одлажу припреме за Параду Победе 9. маја

НАГЛАСИО ДА ЋЕ СИГУРНО БИТИ ОДРЖАНА – КАО И МАРШ „БЕСМРТНИ ПУК“ – ТОКОМ 2020.

Овако је било 9. маја 2019.

               ВЛАДИМИР Путин рекао је да одлажу припреме за Параду Победе која је требало да се одржи 9. маја на Црвеном тргу у Москви.

               „До Дана победе остало је мање од месец дана. Сада имамо тежак, искрено, тежак избор: датум 9. маја је за нас свет, а живот сваког човека непроцењив", рекао је шеф државе.

               Руски лидер је додатно нагласио: „Да бисмо се припремили за Параду 9. маја, припреме би требало да започну већ сада. Али, ризици повезани са епидемијом, чији врхунац није прошао, и даље су изузетно високи, и то ми не даје право да одобрим припреме за Параду и друге масовне догађаје.  Налажем министру одбране и другим надлежним да измене распоред и преусмере припреме за војну параду на Црвеном тргу и параде у регионима. Такође: да одложе све масовне јавне догађаје који су били планирани ради обележавања 75. годишњице Велике победе“.

               Председник РФ је обећао да ће парада на Црвеном тргу поводом 75. годишњице Победе и марш „Бесмртног пук“ бити одржани 2020. када престане опасност од коронавируса. "

               У Русији је цела 2020-та проглашена Годином сећања и славе.

               Путин је позвао све породице у Русији да у својим становима и кућама обележе овогодишњи 9. мај, нагласивши да је то за све у РФ „најважнији и свети дан“.

               „Све треба да се сетимо за шта су се борили борци Црвене армије, наши очеви, мајке, наше баке и деке, цео совјетски народ. То морамо памтити!“

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари