Путин: Украјину постепено претварају у `Антирусију` - реаговаћемо на то

ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ ОДРЖАО САВЕТОВАЊЕ СА СТАЛНИМ ЧЛАНОВИМА САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ РФ

* Руски лидер оценио да ће са територије Украјине бити све више претњи безбедности Русије и указао: „Представнике опозиције (у Украјини) оптужују за сарадњу са Русијом. Из политичких разлога. Јер, неке селективно оптужују за рад са Русијом у економској сфери, а многи, укључујући оне из врха политичког руководства Украјине, већ дужи низ година активно раде у Русији, а и на Криму. И, ништа!“

____________________________________________________

       УКРАЈИНУ претварају у антипода Русији,  унутар ње је у току рашчишћавање политичког поља, а западни партнери на то никако не реагују, рекао је Владимир Путин на саветовању са сталним члановима националног Савета безбедности.

       Притом је додатно навео и упозорио:

       „Украјина се полако, али сигурно претвара у некакав антипод Русије, у неку врсту анти-Русије. У некакву платформу, са које ћемо, по свему судећи, стално добијати вести које захтевају посебну пажњу са наше стране са становишта безбедности Руске Федерације“.

       Додатно се осврнуо на „рашчишћавање политичког поља“, рекавши:

       ,У Украјини се национални масовни медији затварају , а наши западни партнери не реагују на то, да не кажем да подржавају одлуке те врсте. Представнике опозиције (у Украјини) оптужују за сарадњу са Русијом, укључујући и економску сферу. Из политичких разлога. Јер, неке селективно оптужују за рад са Русијом у економској сфери, иако многи, укључујући оне из врха политичког руководства Украјине, већ дужи низ година активно раде у Русији, а и на Криму. И, ништа! То се сматра нормом“.

       Руски лидер је оценио: „Такве одлуке су политичке и селективне. Усмерене су само на чишћење политичког поља од оних снага које се залажу за мирно решавање кризе на југоистоку Украјине, на Донбасу, и за добросуседске односе са Русијом“.

       Путин је на истом саветовању – имајући у виду и Украјину и све чешће приближавање границама Русије извиђачких авиона САД, Велике Британије, Француске и других држава НАТО - објавио да ће Москва на одговарајући начин парирати свим претњама које се појаве у близини њених граница.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари