Лукашенко: Од Русије убрзо добијамо десетине борбених авиона, десетине хеликоптера, можда и С-400

ОТКРИО: АКО МАНЕВРИ ЗАПАД-2021 ПОКАЖУ ДА НАМ ЈЕ ЈОШ НЕШТО ПОТРЕБНО – НАБАВИЋЕМО И ТО

Припреме за Запад-2021

* Русија и Белорусија већ имају заједничке војне полигоне на територији обе земље, блиску војну и обавештајну интеракцију на свим нивоима командовања и контроле и утврђене заједничке задатке у сфери безбедности.  За наредна четири месеца планирале су неколико заједничких војних вежби. Најамбициознији су стратешки маневри Запад-2021 са 200.000 учесника  који ће потрајати од 10. до 16. септембра

__________________________________________________________

         АЛЕКСАНДАР Лукашенко је изјавио да ће Русија његовој земљи ускоро испоручити „десетине авиона, десетине хеликоптера, најважније оружје ПВО и, вероватно, ракетне системе С-400.

       Додао је: „Биће то у блиској будућности. Већ сам потписао наређење које то омогућава. Ако заједнички стратешки маневри Запад-2021 покажу да је Минску потребно још наоружања – и то ће бити купљено од Руске Федерације“.

       У овоме нема ничег случајног нити изненађујућег.

       Русија и Белорусија већ годинама заједно постављају и јачају заједничку одбрану од НАТО.

       Већ имају заједничке војне полигоне на територији обе земље, блиску војну и обавештајну интеракцију на свим нивоима командовања и контроле и утврђене заједничке задатке у сфери безбедности.

        За наредна четири месеца планирале су неколико заједничких војних вежби. Најамбициознији су поменути стратешки маневри Запад-2021 са 200.000 учесника.

       Према речима команданта Западног војног округа, руског генерал-пуковника Александра Журављева, руска и белоруска војска су се већ договориле о распоређивању трупа за те маневре.

       „Запад-2021“ ће се одржати углавном на територији Белорусије од 10. до 16. септембра.

       Најављена је масовна употреба борбене авијације, тенковских јединица... са увежбавањем „скривеног распоређивања трупа у отежаној војно-политичкој ситуацији“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари