НАТО и земље ЕУ формирали заједничку групу за заштиту „критичне инфраструктуре

У ФОКУСУ ЋЕ ИМАТИ ЕНЕРГЕТИКУ, ТРАНСПОРТ, ДИГИТАЛНУ ИНФРАСТРУКТУРУ И КОСМОС

* ФАКТИ: На страну што између ЕУ и НАТО, кад је о државама чланицама реч, готово и да нема никакве разлике, али ови показују склоност и да лажу сами себе. Сами се одрекли руских енергената, а тврде да их Москва користи као оружје (до 24. фебруара 2022-ге никада није, а онда тобоже почела). Сами дигли у ваздух три од четири цевовода балтичких гасовода, а сад би да тај удар на туђу „критичну инфраструктуру“ искористе као разлог за заштиту своје! Имају само један проблем: изван њиховог Запада – у ово им нико неће поверовати!

________________________________________________

          ЗЕМЉЕ Европске уније формирале су заједно са НАТО групе за заштиту критичне инфраструктуре држава чланица.

          У Бриселу је тим поводом саопштено:

          „Заштита критичне инфраструктуре постала је додатно важна у светлу саботаже на гасоводима Северни ток 1 и Северни ток 2, као и руске употребе енергије као оружја у сукобу у Украјини“.

          Назначено: радна група ће у фокусу имати четири сектора: енергетику, транспорт, дигиталну инфраструктуру и свемир.

          Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг у јануару је рекао: „Морамо заједно размислити како да нашу критичну инфраструктуру, технологије и ланце снабдевања учинимо отпорнијим на потенцијалне претње и предузмемо кораке за ублажавање потенцијалних рањивости“.

          Историчар Емануел Тод је 7. марта указао да је Запад изазвао сукоб у Украјини и да је потцењивао снагу Русије, па је сада и сам НАТО у великој опасности.

           Према Тодовим речима, руски председник Владимир Путин тренутно има добре шансе да изађе као победник из сукоба.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари