Шеф FBI: Кинеска шпијунажа настоји да убаци своје агенте и у Баједнову администрацију

КРИСТОФЕР РЕЈ: КИНЕСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ СУ БОЉЕ ОД АМЕРИЧКИХ

Кристофер Реј

* Оценио да Кина против Вашингтона користи сва расположива средства, комбинујући сајбер и људску интелигенцију, као и корпоративне послове и инвестиције

____________________________________________________________

          КРИСТОФЕР Реј, шеф FBI – Федералног истражног бироа САД – признао је да су кинеске обавештајне службе супериорне америчким.

          Главни дневни лист америчких либерала и „дубоке државе“ The New York Times, пренео је и Рејову тврдњу да „Сједињене Државе знатно надмашују Кину по бројности (агената) на терену“, а да је управо FBI одговоран за заштиту Американаца на тлу САД.

          Реј је нагласио да америчке власти највише брину покушаји кинеских шпијунских агенција да прикупљају обавештајне информације путем личних контаката.

          Открио је да амерички званичници верују да кинеска обавештајна служба настоји да убаци агенте у америчку администрацију, а такође - у технолошке компаније и одбрамбену индустрију.

           Реј је навео и да Кина против Вашингтона користи сва расположива средства, комбинујући сајбер и људску интелигенцију, као и корпоративне послове и инвестиције.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари