ТАДИЋ: Пут Београд-Чачак имаће и крак према Вишеграду

РЕПУБЛИКА СРПСКА КОНАЧНО ДОБИЛА

АУТОПУТ МАХОВЉАНИ-ГРАДИШКА

  • Председник Србије са председником РС Милорад Додиком у месту Чатрња свечано пустио у саобраћај деоницу Маховљани – Градишка дугу 26,5 километара
  • Сада ће путовање од Бањалуке до Градишке трајати 25, уместо досадашњих 60 минута
  • Тадић рекао да Србија ових дана чини напоре да обезбеди новац за пројектовање пута од Београда према Чачку, који би се једним краком рачвао према Црној Гори, а другим према БиХ и РС, односно Вишеграду
  • То је велики историјски пројекат и морамо га довршити у скором периоду, истакао Тадић и додао да би изградња аутопута до Чачка трајала две и по године, а потом још толико за везу са РС

        ГРАДИШКА, (ФоНет) - Председник Србије Борис Тадић изјавио је да је завршетак изградње прве велике деонице аутопута у Републици Српској (РС) веома значајна у симболичком и функционалном смислу, јер ће подстаћи развој региона и омогућити отварање нових радних места, која су у време кризе најважније питање за сваку владу.

        Тадић је рекао да је деоница аутопута од Градишке до Маховљана веома значајна, јер ће то бити директна веза са аутопутем Београд - Загреб, где ће Бањалука, на средини те европске саобраћајнице бити повезана са паневропским Коридором 10.

        Како преноси Срна, он је изјавио да је за Србију изузетно важно да се скрати сваки пут према РС и Бањалуци.

        Тадић је рекао да Србија ових дана чини напоре да обезбеди новац за пројектовање пута од Београда према Чачку, који би се једним краком рачвао према Црној Гори, а другим према БиХ и РС, односно Вишеграду.

        "То је велики историјски пројекат и морамо га довршити у скором периоду", истакао је Тадић и додао да би изградња аутопута до Чачка трајала две и по године, а потом још толико за везу са РС.

        Тадић је са председником РС Милорад Додиком у месту Чатрња свечано пустио у саобраћај деоницу Маховљани – Градишка дугу 26,5 километара.

        Километар дела аутопута коштао је 7,512 милиона конвертибилних марака, док је цена аутопута Бањалука - Градишка од 32 километра, 320 милиона КМ.

        Аутопут Бањалука - Градишка још није комплетан због изградње Маховљанске петље, која би требало да буде завршена до маја 2012.

        Урађен према савременим стандардима, аутопут од Маховљана до Градишке возачима ће омогућити бржу и безбеднију вожњу. Сада ће путовање од Бањалуке до Градишке трајати 25, уместо досадашњих 60 минута.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари