Доделите Златну значку и Моки Славнићу

ЗАХТЕВ КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

КОШАРКАШКОМ САВЕЗУ СРБИЈЕ

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Кошаркашки клуб Црвена звезда затражио је од Кошаркашког савеза Србије (КСС) да се легендарном кошаркашу Зорану Моки Славнићу додели Златна значка за огроман допринос у области кошаркашког спорта.

        У образложењу одлуке Председништва Црвене звезде се каже да образложење оваквог предлога и није потребно, с обзиром да цела кошаркашка јавност зна какве заслуге Славнић има за југословенску и српску кошарку.

        Славнић је освајио златне медаље на Олимпијским играма у Москви 1980. године, био је првак света 1978. године у Манили и освојио је три злата са Европским првенствима.

        У богатој ризници трофеја Славнић има и сребро са Олимпијских игара у Монтреалу 1976. и са са Светског првенства 1974. године у Порторику.

        У саопштењу се каже да је КСС до сада с разлогом „одавао признања онима који су златним словима исписивали странице наше кошаркашке историје и чинили да Србија носи епитет земље кошарке“, а претходни пут је то урађено 28. децембра 2008. године када су златне значке добили виртоузи са кошаркашком лоптом Дражен Далипагић и Драган Кићановић.

        Тада је, како је саопштила Звезда, потпуно незаслужено изостављен још један уметник магичне игре Зоран Мока Славнић, који је са Далипагићем и Кићановићем учествовао у свим успесима репрезентације током седамдесетих и с почетка осамдесетих година прошлог века.

        Председништво Црвене звезде је реаговало на предлог Мирка Стојаковића, дугогодишњег новинара Политике, Спортског журнала, Темпа, Вечерњих новости и Спорта да се ова неправда исправи и легенди црвено-белих додели признање које му припада.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари