Вукоичић:Прилика да истакнемо кандидатуру за пласман даље

КОШАРКАШИ ЦРВЕНО–БЕЛИХ УСПЕШНО СТАРТОВАЛИ У 2013.

         ТРЕНЕР кошаркаша Црвене звезде Влада Вукоичић рекао је данас да је гостовање Улму у првом колу Групе Л Еврокупа прилика да његов клуб одмах истакне кандидатуру за пласман у следећу фазу такмичења и настави серију успешних резултата и у новој 2013. години.

         „Црвено-бели“ су успешно стартовали у 2013. години, пошто су на гостовању у Љубљани савладали Олимпију и тако уписали четврту узастопну победу у АБА лиги.

         Победнички низ црвено-бели покушаће да наставе и у Улму.

         “Имали смо добар резултат у првом делу такмичења, то је свакако охрабрујуће, а имало је леп одјек у јавности и међу навијачима и чинило нас је срећним. Ипак, у новој фази такмичења сви тимови крећу из почетка. Улм је наш први противник који можда нема тако звучно име као Галатасарај или Уникс, али је врло озбиљна екипа која већ две године у Немачкој показује континуитет у раду и резултатима. То је тим који је већ три, четири године на окупу са истим тренером, а управо та њихова дуготрајност им је омогућила константно напредовање. Зато и није случајно што су играли квалификације за Евролигу. Можда немају изграђено име у европским оквирима, али су свакако клуб који са пуним правом гаји амбиције за пласман у четвртфинале Еврокупа“,нагласио је Вукоичић.

         Према систему такмичења по две првопласиране екипе из преостале четири групе у ЛАСТ 16 фази избориће учешће у четвртфиналу.

         “Прва утакмица у сваком такмичењу носи специфичну тежину и велику важност. Улм је у предности јер је домаћин, али за нас је ово прилика да већ на почетку другог круга направимо брејк и тако одмах истакнемо кандидатуру за висок пласман. Ипак, не бих давао велика обећања, мислим да не бисмо смели да претимо, али морам да нагласим и да се не бојимо“,казао је Вукоичић.

         Вукоичић је бираним речима говорио о наредном противнику кога изузетно цени.

         “Екипа Улма представља комбинацију немачких и америчких играча који су се адаптирали на европску кошарку, али су задржали доста примеса америчке игре. Играју врло агресивно у нападу, са много шутева у раној фази. Просечно имају преко 70 шутева што је јако много, имају доста слободе и креације, а то им је примарно и у селекцији. У одбрани доста комбинују, умеју да одиграју агресивно преко целог терена, али и неке типове зонске одбране. Лидер тима је Џон Брајант, водећи стрелац и скакач немачког првенства што није нимало лако и зато он заслужује посебан респект“, закључио је за званични сајт Вукоичић.

         “Улм је јако неугодна екипа. Играо сам прошле године против њих, било је то тешко гостовање. Сигурно нам неће бити нимало лако да направимо брејк, ривал је екипа за поштовање“, рекао је Симоновић и додао:

          “Играју јако брзо, са доста шутева за три поена. Подсећају на Сасари, мада имају доминантног центра Џона Брајанта кога максимално користе. Он већ другу годину буквално доминира у немачкој лиги, али и у европским такмичењима. Дворана је увек пуна, имају навијање и подршку свих 40 минута, без обзира да ли воде или губе са 10 или 15 поена разлике. То је један од тежих терена у Немачкој, прилично је бучно, али је фина атмосфера за играње“, рекао је крилни центар Звезде.

         Кошаркаши Звезде ће и у Немачкој имати подршку својих навијача који су у Улму већ купили око 700 карата. Наиме, прво је пуштен контигент од 280 улазница за гостујуће навијаче, али је он плануо готово за један дан. Затим је пуштено додатних 400 карата, али су и оне убрзо распродате па се очекује да ће у хали „Ратиофарм“ (6.000 места) бити око 1000 навијача Звезде.

         Почетак сусрета између Црвене звезда Телеком и Ратиофарм Улма заказан је за сутра од 19.30. У другом мечу Л групе ЛАСТ 16 фазе Еврокупа Галатасарај у Истанбулу дочекује екипу Уникса.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари