Звезда се пробила на десето место

Црвено-бели у 15. колу Јадранске лиге победили Будућност - 63:57

  • У доста изједначеној утакмици, одлучио је лош шут кошаркаша Будућности за три поена од свега осам одсто. Од 25 покушаја, Подгоричани су били прецизни само два пута

        БЕОГРАД, (ФоНет) - У утакмици 15. кола регионалне Јадранске лиге, кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду подгоричку Будуæност резултатом 63:57 (19:10, 11:12, 18:18, 15:17) и после другог везаног успеха пробили се на десето место са учинком од пет победа и десет пораза.

        Будућност је у Београд допутовала после серије од шест узастопних победа у Јадранској лиги, али против црвено-белих није одиграла на нивоу кандидата за фајнал фор.

        Црвена звезда је кренула изузетно мотивисано и ангажовано, што је резултирало њеним вођством од 10:0. Подгоричани су после тога успели да успоставе равнотежу, али су до полувремена заостатак смањили за само два поена.

        После изједначене треће четвртине, у последњој је Будућност успела да ухвати резултатски прикључак и у последњи минут се ушло са преношћу домаћина од само једног поена (56:55).

        Одговорност је тада преузео нови Звездин Американац Омар Томас, који је 40 секунди пре краја погодио тројку за недостижних 59:55.

        Средином треће четвртине дошло је до мањег инцидента, када је мања група домаћих навијача почела да гађа резервне играче Будућности, али је тренер црвено-белих Светслав Пешић брзо смирио страсти.

        У доста изједначеној утакмици, одлучио је лош шут кошаркаша Будућности за три поена од свега осам одсто. Од 25 покушаја, Подгоричани су били прецизни само два пута.

        Црвена звезда: Човић 7, Цветковић, Илић 9, Лазић, Лешић 13, Суботић 4, Николић, Васић 2, Томас 10, Милутиновић 4, Б. Поповић 6, П. Поповић 9.

        Будућност: Михаиловић 4, М. Поповић, М. Милошевић 6, Крстовић 6, Витковац, Дубљевић 10, А. Поповић 9, Ивановић 5, Ризвић 2, Андерсон 15, Болдин, Н. Милошевић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари