Цвијановић: Окупимо се око институција Српске – оне су последња одбрана наше слободе

РАДИ СЕ О НАСТАВКУ ПОЛИТИЧКЕ ХАЈКЕ – ЖЕЛЕ ДА УКЛОНЕ ОНЕ КОЈИ СЗ БРАНА РАЗВЛАШЋИВАЊУ СРПСКЕ

* Српски члан Председништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Само у БиХ је могуће да се неизабрани странац, уз то и нелегални високи представник, ставља изнад демократски изабраних институција, да мења законе, апсолутно изван овлаштења која су дефинисана Дејтонским споразумом, а онда на основу тога обрачунава са изабраним, легалним и легитимним председником Републике

_________________________________________________________

           СРПСКИ члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је потврђивање оптужнице од Суда БиХ против председника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора "Службеног гласника" Милоша Лукића представља наставак политичке хајке на Републику Српску и њене званичнике.

           Цвијановићева је истакла да то нема никакве везе са правом и правдом, већ са намером да се сломе и уклоне они који спречавају бесправну отимачину имовине и даље развлашћивање Републике Српске.

           - Само у БиХ је могуће да се неизабрани странац, уз то и нелегални високи представник, ставља изнад демократски изабраних институција, да мења законе, апсолутно изван овлаштења која су дефинисана Дејтонским споразумом, а онда на основу тога обрачунава са изабраним, легалним и легитимним председником Републике - указала је Цвијановићева за Срну.

           Она је у изјави Срни навела да је жалосно што то прећутно или отворено подржавају многи из Европске уније у чијим земљама тако нешто није било могуће ни пре 200 година, а камоли данас, у 21. веку.

           - То довољно говори о њиховом лицемерју и двоструким аршинима којима су нам у делиће разбили сваку илузију о постојању тзв. 'европских вредности'. Зато је наша дужност да се окупимо око институција Републике Српске, јер су оне последња брана наше слободе - поручила је Цвијановићева.

            (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари