Додик: Проглашавање независног статуса Српске биће одговор на Шмитово наметање закона о имовини

ПУНО ЈЕДИНСТВО НА САСТАНКУ ПРЕДСТАВНИКА ИНСТИТУЦИЈА РС, ЛИДЕРА СТРАНАКА И КАДРОВА РС У БиХ

* Председник РС Милорад ДОДИК нагласио да је Република Српска способна и спремна да брани свој интегритет и Устав, а да ће о утврђеним ставовима бити обавештене структуре Уједињених нација, ЕУ и земаља пријатеља Српске

* ДОДИК: Сагласни смо да је некорисно, политички штетно и непотребно да се одржавају састанци са особљем амбасада Велике Британије и САД, што укључује амбасадоре, као и са Шмитом и особљем ОХР

_________________________________________________________

           СРПСКА је способна и спремна да брани свој интегритет и Устав, рекао је председник Српске Милорад Додик након одржаног састанка са са представницима институција Републике Српске, лидерима странака и српским представницима у институцијама БиХ.

           На састанку је потврђено потпуно јединство.

- Потпуно одбацујемо оптужницу која је потврђена против председника Српске и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића - рекао је Додик.

           На састанку смо, каже Додик, поновили да Шмит није легалан високи представник, као и да одбацујемо сваку његову активност по било ком питању.

           - Сматрамо да треба на дневни ред ставити све наметнуте законе високих представника - поручио је Додик.

           Уставни суд је, каже Додик, по питању имовине био политички инструментализован и ми одбијамо такве одлуке.

           Поручио је да уколико Шмит наметне закон о имовини, одржаће се седница Народне скупштине и одмах након тога прогласити независни статус Републике Српске.

           - Сагласни смо да је некорисно, политички штетно и непотребно да се одржавају састанци са особљем амбасада Велике Британије и САД, што укључује амбасадоре, као и са Шмитом и особљем ОХР – рекао је Додик.

           Нагласио је да је на састанку договорено да се у наредних неколико дана о донесеним закључцима обавесте структуре Уједињених нације, ЕУ и земље пријатељи Српске.

           Истакао је да је безбедносна ситуација стабилна и она ће остати таква.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=526297

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари