Каран: МУП Српске успешан - улажемо и у балистичку опрему за наше жандармеријске снаге

ЗА ПОСЛЕДЊИХ НЕКОЛИКО ГОДИНА У МУП РС УЛОЖЕНО БЕЗБМАЛО 180 МИЛИОНА МАРАКА

* Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН:  Улагали смо у опремање наших посебних јединица, наше хеликоптерске јединице, набавку хеликоптера и посебних возила Вихора и Деспота. Урадили смо Центар за обуку, велики тренинг центар који је омогућио да формирамо Средњу школу унутрашњих послова

_____________________________________________________________

           УOЧИ Дана полиције Републике Српске, министар унутрашњих послова Синиша Каран, стање у Српској, са аспекта безбедности, оценио је задовољавајућим и повољним, што је благодат у овим тешким изазовним временима у целом свету.

           То, наглашава, потврђују статистички подаци према којима полиција успешно одговара свим безбедносним изазовима али и поверење грађана у своју полицију.

           - Успешни смо, у основној уставној функцији, а то је чување уставног поретка Српске - наводи Каран.

           Како Каран наводи, у Министарству унутрашњих послова резултати иду паралелно са степеном улагања у МУП.

           - Ми смо велики орган, морамо да пратимо. Криминалитет не смије ићи испред нас, ми морамо барем под руку с њим са аспекта опремљености или корак брже. Један од тих сегмената је посебно високо-технолошки криминалитет. Морамо створити и друге претпоставке - наводи Каран.

           Додаје да је последњих неколико година готово 180 милиона марака уложено у МУП.

           - Опремање наших посебних јединица, наше хеликоптерске јединице, набавка хеликоптера, посебних возила Вихора и Деспота. Урадили смо Центар за обуку, велики тренинг центар који је омогућио да формирамо Средњу школу унутрашњих послова, улажемо у објекте, градимо полицијске управе, занављамо велики број полицијских станица. Посебан сегмент су опрема и оружје за све редовне снаге, посебно балистичка опрема за наше жандармеријске снаге - додаје Каран.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=550490

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари