Каран: Шмит је једно велико узурпаторско ништа – странац којег је требало одавно протерати

ПОТВРДА ОПТУЖНИЦЕ ЈЕ ДИРЕКТНА НЕГАЦИЈА СРПСКОГ НАРОДА И СВИХ ЕЛЕМЕНАТА ДРЖАВНОСТИ СРПСКЕ

Синиша Каран

* Професор уставног права Синиша КАРАН: Њихова жеља је разоткривена у потпуности без имало задршке - уништити Српску, њене институције, отети јој имовину и довести је до нивоа да од ње остану само уцртане линије на географској карти. Уништавајући позиције Српске, уништавају и федерално уређење БиХ као државне заједнице два равноправна ентитета с циљем стварања унитарне, грађанске земље у којој би Бошњаци имали своју државу, а остала два народа Срби и Хрвати само неку врсту козметичке улоге

__________________________________________________________

           ПРОФЕСОР уставног права Синиша Каран, који је и министар унутрашњих послова РС, истакао је да потврђивање оптужнице против председника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића нема везе са правом и правдом, већ представља директну негацију народа, државе, суверенитета и свих елемената државности.

           - Њихова жеља је разоткривена у потпуности без имало задршке - уништити Републику Српску, њене институције, отети јој имовину и довести је до нивоа да од ње остану само уцртане линије на географској карти. Уништавајући позиције Српске, уништавају и федерално уређење БиХ као државне заједнице два равноправна ентитета с циљем стварања унитарне, грађанске земље у којој би Бошњаци имали своју државу, а остала два народа Срби и Хрвати само неку врсту козметичке улоге - рекао је Каран.

           Он каже да је правосуђе овом оптужницом потврдило да је марионета у рукама дела међународне заједнице којој је циљ елиминисање руководства Републике Српске које се оштро противи и демократским средствима бори против тих злих намера, одлучно и чврсто бранећи промену Устава, Дејтонског устава и уставне позиције Републике Српске са свим инструментима њеног представљања.

           Каран је нагласио да је до "ове ситуације довео нико други до емачки држављанин Кристијан Шмит, лажни високи представник, који је узурпирао ту позицију и овлаштења високог представника и то самим доласком у БиХ, а да при том није испунио основни услов - нема резолуције Савета безбедности УН о његовом именовању".

           - О каквом је апсурду и лицеерству реч, говори и то да држављанима БиХ о праву и правди прича nемачки држављанин који без икаквог правног основа борави у њиховој земљи кршећи Закон о странцима, а затим и уставни поредак и одредбе Дејтонског мировног споразума - појаснио је Каран.

           Он је истакао да Кристијан Шмит код грађана Републике Српске оваквим потезима изазива само гађење и осећај горчине.

           - Кристијан Шмит је једно велико нико и ништа у БиХ. Странац који је давно требао бити протеран из земље. Он је персона која директно руши БиХ, а при том је за то и добро плаћен. И тај који је нико и ништа хоће да створи нешто, хоће да дели неку своју правду, да отима нашу имовину, доноси законе, тужи и суди у држави коју је сам срушио и коју све време негира - рекао је Каран.

            (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари