Кошарац: Контрамера Бањалуке може бити и повлачење Срба из институција БиХ

СРПСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ У САВЕТУ МИНИСТАРА И АГЕНЦИЈАМА НА НИВОУ БиХ: ЛОЈАЛНОСТ РС И ЊЕНОЈ ПОЛИТИЦИ

Срђан Амиџић и Сташа Кошарац

 * Министар финансија и трезора у Савету министара Срђан АМИЏИЋ: Представници Републике Српске у заједничким институцијама неће дозволити ни на један начин да буде угрожена позиција Српске, а то сасвим сигурно неће бити на штету Бошњака и Хрвата

__________________________________________________________

         УКОЛИКО се наставе провокације Кристијана Шмита, један од одговора биће повлачење из институција БиХ, изјавио је заменик председавајућег Савета министара Сташа Кошарац, након састанка у Источном Сарајеву српских представника у Савету министара и агенцијама на нивоу БиХ.

         Рекао је да је на састанку потврђен јединствен став - лојалност Републици Српској и очување њеног уставног капацитета.

         Кошарац је нагласио да је неупитна подршка политици Републике Српске, те да су запослени у заједничким институцијама који долазе из Републике Српске исказали пуну подршку институцијама Српске.

         - Судски процес против председника Републике Срспке Милорада Додика сви су оквалификовали као политички - истакао је Кошарац у Источном Сарајеву након састанка представника Републике Српске који раде у заједничким институцијама.

         Он је рекао да је узрок свих проблема у БиХ Кристијан Шмит, који је нелегално изабран.

         Кошарац је навео да је закључак данашњег састанка да се следи политика Републике Српске, те да се политика у заједничким институцијама спроводи онако како је дефинисана у Српској.

         Министар финансија и трезора у Савету министара Срђан Амиџић поручио је да представници Републике Српске у заједничким институцијама неће дозволити ни на један начин да буде угрожена позиција Српске, а то сасвим сигурно неће бити на штету Бошњака и Хрвата.

         Он је рекао да су протекла дешавања порука и партнерима у власти на нивоу БиХ из ФБиХ, наглашавајући да, уколико постоји проблем у једном дијелу БиХ, он неће нестати уколико га други игноришу.

         Кошарац је истакао да Шмит и колективни запад морају да разумију да су ствари које раде у БиХ неприхватљиве половини те земље и да она на такав начин не може функционисати.

          (РТРС)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари