Кошарац: ОБА се оградила од Хелезових тврдњи о „Додиковом бекству“ – то мора и он учинити

„ОД МИНИСТРА ХЕЛЕЗА ОЧЕКУЈЕМ ДА ПОВУЧЕ СВОЈЕ ТВРДЊЕ И ДА СЕ ЈАВНО ИЗВИНИ ДОДИКУ“

Директор ОБА Алмир Џуво

* Након састанка са директором и замеником директора Обавештајно-безбедносне агенције БиХ - Алмиром Џувом и Ристом Зарићем, заменик председавајуће Савета министар БиХ Сташа КОШАРАЦ рекао: „ Од руководства ОБА БиХ добио сам информацију да су нетачне информације министра Хелеза и да не постоје обавештајни подаци о наводном бегу председника Републике Српске Милорада Додика“

_________________________________________________________

          ЗАМЕНИК председавајуће Савета министара БиХ и члан Извршног обавештајног одбора Сташа Кошарац организовао је данас у Сарајеву састанак са директором и замеником директора Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Алмиром Џувом и Ристом Зарићем, а поводом спекулативних навода које је недавно у јавности изнио министар одбране БиХ Зукан Хелез.

          - Од руководства ОБА БиХ добио сам информацију да су нетачне информације министра Хелеза и да не постоје обавештајни подаци о наводном бегу председника Републике Српске Милорада Додика, како то јавно тврди актуелни министар одбране БиХ. ОБА БиХ се ограђује од јавно изречених ставова министра Хелеза - истакао је Кошарац.

          Он је нагласио да је ријеч о неистинитим, нетачним и шпекулативним тврдњама министра Хелеза, који у свом наративу користи дезинформације у политичке сврхе.

          - Пласирање у јавност нетачних информација и потпуних неистина може се окарактерисати као зла намера министра Хелеза с циљем урушавања институције председника Републике Српске и дискредитације Милорада Додика лично - рекао је Кошарац.

          Он је оцијенио да је крајње време да политички званичници и носиоци јавних функација преузму одговорност за јавно изречене ставове, посебно када они не одговарају чињеничном стању и усмерени су на дискредитацију других личности.

           - С обзиром на чињеницу да је министар Хелез у јавност пласирао дезинформације, од њега очекујем да повуче такве тврдње, те да се јавно и лично извини Милораду Додику - поручио је Кошарац.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари