Кошарац: У БиХ неће проћи ни један закон док не буде закона о Уставном суду БиХ без странаца

„ШМИТ ЈЕ НЕЛЕГАЛАН И НЕ МОЖЕ ФОНОСИТИ НИКАКВЕ ПОЛИТИЧКЕ ОДЛУКЕ У БиХ“

* Заменик председавајуће у Савету министара БиХ Сташа КОШАРАЦ: Сви ми који смо у заједничким институцијама имплементираћемо тамо ставове Републике Српске. Поносни смо на ту чињеницу

* Коментаришући изјаву Саше Магазиновића из СДП да представници Срба који су јуче одржали састанак у Источном Сарајеву треба да буду кажњени, Кошарац поставио питање: „Како је могуће да се увек, када се представници српског народа јасно национално одреде, нађе неки Србин из Федерације БиХ да држи предавање? Ми ћемо стати иза сваког нашег човека“

____________________________________________________________

          СЛОЖИЛИ смо се и поновили да је Кристијан Шмит нелегалан и да не може доносити било какве политичке одлуке у БиХ, рекао је Сташа Кошарац, заменик председавајуће Савета министара, на конференцији за новинаре после одржаног састанка са представницима институција Републике Српске, лидерима странака и српским представницима у институцијама БиХ.

          - Сви ми који смо у заједничким институцијама имплементираћемо тамо ставове Републике Српске. Поносни смо на ту чињеницу - истакао је Кошарац.

          Поновио је да су сви са састанка опредељени да се афирмише политика Републике Српске.

          - Институције Републике Српске су у континуитету у складу са Уставом доносиле своје прописе, указе и да тако нелегалан човек у БиХ не може на овакав начин да се обрачунава са легално изабраним представницима Републике Српске и њеним институцијама - поручио је Кошарац.

          Рекао је да је за Српску најавжније питање закон о Уставном суду БиХ, истичући да ће сва кретања у Савету министара бити посвећена у том контексту.

          - Неће бити одлучивања о било којем закону уколико не буде дефинисан закон о Уставном суду БиХ који обухвата и питања странаца - нагласио је Кошарац.

          Он је поручио да се морају уважавати Република Српска и њени ставови, те да и на нивоу БиХ нема одлучивања без Српске.

          Коментаришући изјаву Саше Магазиновића из СДП-а да представници Срба који су јуче одржали састанак у Источном Сарајеву треба да буду кажњени, Кошарац је упитао како је то могуће?

          - Како је могуће да се увек када се представници српског народа јасно национално одреде нађе неки Србин из Федерације БиХ да држи предавање? Ми ћемо стати иза сваког нашег човека. Да ли се они икада окупљају, да ли се они састају? Наравно да то раде. И то нас неће препасти - поручио је Кошарац.

           (РТРС)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари