Миличевић: СДС није тражио од Шмита да уклони Додика – он је хтео у Бањалуку преко леђа опозиције

„ОСТАЛИ НЕКА КАЖУ ЗА СЕБЕ – УОСТАЛОМ, ЈА СЕ СА ШМИТОМ НИКАДА НИСАМ СРЕО“

Милан Миличевић

* Председник СДС Милан МИЛИЧЕВИЋ: СДС је одбио и да присуствује састанку који је био заказан у Бањалуци. Не знам да ли је (ово што се догодило) револт, фрустрација или сујета Шмита на такву нашу одлуку и његов неуспели долазак у Бањалуку. Не знам, али могуће је

___________________________________________________________

          МИЛАН Миличевић, председник СДС, рекао је за РТРС да није тражио од Кристијана Шмита да смени председника Републике Српске Милорада Додика.

          - Из угла СДС-а и мене као председника странке, то није тачно, а остали ће рећи за себе. Ја нисам имао прилику чак ни видети се у животу са Шмитом нити разговарати с њим, али и да јесам, рекао бих оно што сам више пута поновио - разговор са човеком који нема легалитет и легитимитет као високи представник по било којим питањима, посебно по овом, бесмислен је и ми то не бисмо урадили. СДС је одбио и да присуствује састанку који је био заказан у Бањалуци и да ли је то револт, фрустрација или сујета Шмита на такву нашу одлуку и његов неуспели долазак у Бањалуку преко леђа опозиције, то не знам, али могуће је - истакао је Миличевић.

          На питање да ли ће тужити Шмита за клевету због ових тврдњи, Миличевић је рекао да у овом тренутку не размишља о томе.

          - Нисам размишљао о томе јер не желим да учествујем у том блату, али ако Председништво СДС-а буде сматрало да то треба учинити, не бежим од тога - рекао је он.

          Шмит је изјавио да су лидери опозиције у Републици Српској тражили од њега да са политичке сцене уклони Додика.

          https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=526631

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари