Нешић позвао све часне људе из опозиције да се ограде од квислиншких ставова Игора Црнатка

УПИТАО ГА: ШТО НИСИ ОД ИВАНИЋА ТРАЖИО ОСТАВКУ КАД ЈЕ БИО ПОД ОПТУЖНИЦОМ ЗБОГ ШУМСКИХ КРАЂА?

Ненад Нешић

* Предсједник ДНС Ненад НЕШИЋ: Не могу схватити да један Србин тражи оставку председника Српске јер је потписао указ о проглашењу закона који је усвојила Народна скупштина и испоштовао Устав РС. И при томе је та иста Народна скупштина одбацила октроисани закон Кристијана Шмита писан само у сврху процесуирања предсједника РС. Врхунац цинизма је што се лицемерни Црнадак позива на поштовање ставова Народне скупштине, а онда тражи оставку председника Српске јер је потписао закон Народне скупштине. Није грађанин Додик потписао закон, него је закон потписао председник Републике Српске

______________________________________________________

         ХИЉАДУ изборних кругова да се одржи, издајници попут Игора Црнатка и његових истомишљеника не би победили јер српски народ дубоко презире квислинге, саопштио је данас ДНС.

- Раније сам мислио да су Црнаткова фрустрираност и мржња према Милораду Додику јачи од љубави према Републици Српској. Данас ме разуверио и схватио сам да он једнако мрзи Додика и Републику Српску, и да је бескрајно лојалан Кристијану Шмиту - истакао је је Ненад Нешић, председник ДНС, прокоментаришући изјаву Игора Црнатка, потпредседника ПДП-а, који је у интервју за Српска инфо рекао да председник Републике Српске Милорад Додик треба да поднесе оставку ако буде потврђена оптужница против њега.

         Нешић пита "како то морални Црнадак није позвао Младена Иванића да поднесе оставку када му је подигнута оптужница због шумских крађа"?

          Могао бих схватити да је против Додика подигнута оптужница јер је прошао кроз црвено на семафору или починио неко кривично дело из саобраћаја или оштетио Шуме Српске попут Иванића. Али не могу схватити да један Србин тражи оставку председника Републике Српске јер је потписао указ о проглашењу закона који је усвојила Народна скупштина и испоштовао Устав Републике Српске. И при томе је та иста Народна скупштина одбацила октроисани закон Кристијана Шмита писан само у сврху процесуирања председника Републике Српске. Врхунац цинизма је да се лицемерни Црнадак позива на поштовање ставова Народне скупштине, а онда тражи оставку председника Републике Српске јер је потписао закон Народне скупштине. Није грађанин Додик потписао закон, него је закон потписао председник Републике Српске - истиче Нешић.

         Председник ДНС-а позива све часне људе из опозиције, укључујући и ПДП, да се ограде од квислиншких ставова Игора Црнатка.

         - Дубоко сам уверен да је већина људи у ПДП часна и да не деле његово мишљење. Немам речи за Црнаткове наводе да ПДП није подржао ставове Народне скупштине због СНСД-а. Та политика бити против СНСД-а и Додика, и по цену да будеш против Републике Српске није ништа друго до велеиздаја. Ценим то што СДС, као државотворна опозиција, зна разлику између – бити против власти и бити против Републике Српске и што они јесу критичари власти али не по цену да униште Српску, што је Црнаткова политичка филозофија. Зато очекујем и од СДС-а да се огради од Црнаткових срамних ставова - Нешић.

         Срећом, наглашава он, Црнадак не може наудити ни Републици Српској ни српском народу.

          - Једино што успева јесте да оголи себе и да сваком човеку буде јасно да је он продужена рука страних фактора који не мисле добро Републици Српској. Зато позивам све часне људе у опозицији да јасно и гласно кажу да не мисле као Црнадак, и да нису опозиција Републици Српској - навео је Нешић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари