Орбан у Бањалуци дочекан на највишем нивоу - са Додиком ће разговарати у четири ока

МАЂАРСКОМ ЛИДЕРУ БИЋЕ УРУЧЕНО НАЈВИШЕ ОДЛИКОВАЊЕ РС - ОРДЕН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА ОГРЛИЦИ

* Предвиђен и разговор Жељке Цвијановић и Жељка Будимира са Петером Сијартом, као и премијера Радована Вишковића и министарке финансија Зоре Видовић са министром економског развоја Мађарске Мартоном Нађом

* Мађарски лидер у Сарајеву разговарао са члановима Предсједништва БиХ и Борјаном Кришто

* Српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић, назвала га „драгим и радо виђеним гостом“

__________________________________________________________

          ПРЕМИЈЕР Мађарске Виктор Орбан стигао је у Бањалуку, гдје су га на Међународном аеродрому дочекали предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Радован Вишковић.

          Претходно је у Бањалуку стигао и министар иностраних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто, кога је дочекао премијер Вишковић.

          За сутра је предвиђен дочек испред Палате Републике, а затим тет-а-тет састанак предсједника Додика и Орбана.

          У Палати Републике предвиђени су састанци српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и министра за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељка Будимира са Сијартом, као и састанак премијера Вишковића и министарке финансија Зоре Видовић са министром економског развоја Мађарске Мартоном Нађом.

          Планирано је и свечано уручење одликовања Орбану, којег је, поводом Дана Републике - 9. јануара, Додик одликовао Орденом Републике Српске на огрлици.

          Биће одржан и састанак делегација Републике Српске и Мађарске у Влади Републике Српске, а потом и отварање Економског форума.

          Орбан се раније данас у Сарајеву састао са члановима Предсједништва БиХ.

          Српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић пожељела је мађарском премијеру добродошлицу, истичући на Инстаграму да је Орбан драг и радо виђен гост.

          Орбан је данас истакао да су стабилност и развој БиХ у интересу свих.

          - Заједно имамо шансу да зауставимо миграције и дамо нови подстицај европској економији - навео је Орбан на Инстаграму, након што је стигао у Сарајево.

          Састао се и са предсједавајућом Савјета министара Борјаном Кришто.

           Орбан предводи делегацију Владе и мађарских привредника који ће у Бањалуци имати низ састанака са званичницима Српске, а учествоваће и на Пословном форуму.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари