Ребалансом буџета Српске: Пензионерима, борцима и младима по 100 КМ

ДОДИК: ИСПЛАТЕ ЋЕ БИТИ ДО КРАЈА ТРЕЋЕГ КВАРТАЛА - ЗА ТО ЋЕ БИТИ ОБЕЗБЕЂЕНО 50 МИЛИОНА КМ

* Милорад ДОДИК: „Задовољни смо што је Влада Српске са социјалним партнерима донела мере и обезбедила повећање плата и пензија за 10 одсто, што на годишњем нивоу значи додатних 84 милиона КМ за повећање пензија, 58 милиона КМ за повећање плата, 14 милиона КМ за повећање давања за борце и више од три милиона КМ за социјалну заштиту. То укупно износи 159 милиона КМ, што ће бити обухваћено ребалансом буџета

* Лидер СНСД навео да је економска ситуација у Српској стабилна, али би могла бити угрожена проблемима који су везани за инфлацију која је актуелна на глобалном плану: „Укупан дуг Српске је смањен и износи 40 одсто домаћег производа. То је укупан дуг свих јавних предузећа, локалних заједница... Јавни дуг је 39,7 одсто. Обе стопе су најмање у региону, што указује на стабилност

___________________________________________________________

       У РЕПУБЛИЦИ Српској ће до краја трећег квартала ове године једнократну помоћ од 100 КМ добити борци, млади од 18 до 30 година и пензионери, најавио је лидер СНСД Милорад Додик

       Додик је рекао да ће у буџету Републике Српске за ове намене морати бити обезбеђено око 50 милиона КМ.

       "Неопходно прихватити иницијативу за једнократну подршку", рекао је Додик на конференцији за новинаре након седнице Председништва СНСД-а у проширеном саставу.

       Додик је рекао да је Председништво СНСД подржало мере Владе Српске које је донијела као одговор на кризу, те да траже од Владе да до наредне сјетве обезбеди довољне количине робе и материјала неопходних за стабилно снабдевање становништва.

       "Задовољни смо што је Влада Српске са социјалним партнерима донела мере и обезбедила повећање плата и пензија за 10 одсто, што на годишњем нивоу значи додатних 84 милиона КМ за повећање пензија, 58 милиона КМ за повећање плата, 14 милиона КМ за повећање давања за борце и више од три милиона КМ за социјалну заштиту. То укупно износи 159 милиона КМ, што ће бити обухваћено ребалансом буџета", истакао је Додик.

       Додик је рекао да је политичка и економска ситуација у Републици Српска стабилна, без видљивих могућности да буде угрожена.

       Он је рекао да је политичка ситуација на нивоу БиХ сложена, са отвореним питањима која се и даље отварају разним чињењем или нечињењем разних фактора на нивоу БиХ.

       Он је навео да је економска ситуација у Српској стабилна, али би могла бити угрожена проблемима који су везани за инфлацију која је актуелна на глобалном плану.

       "Укупан дуг Српске је смањен и износи 40 одсто домаћег производа. То је укупан дуг свих јавних предузећа, локалних заједница... Јавни дуг је 39,7 одсто. Обе стопе су најмање у региону, што указује на стабилност", рекао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари