Шмит би да озакони кривично гоњење Додика и свих из врха Српске који се не повинују његовим одлукама

С ОБЗИРОМ ДА ОХР НЕ ПОШТУЈЕ НИ ОДЛУКЕ УСТАВНОГ СУДА БиХ – ЗАШТО БИ НЕКО ПОШТОВАО ЊЕГОВЕ?

Кристијан Шмит

* Да Кристијан Шмит није легитимни високи представник, сведочи и одлука Уставног суда БиХ из 2006. године у којој се наглашава: „Високог представника предлаже Управни одбор Савета за имплементацију мира, а именовање потврђује Савет безбедности Уједињених нација, који је одобрио и Дејтонски мировни споразум“

* Шмит нема потврду Савета безбедности УН, а у Дејтонском споразуму уопште нема никаквог Савета за имплементацију мира

________________________________________________________

        КАНЦЕЛАРИЈА Кристијана Шмита и ОХР припремају измене Кривичног закона БиХ којим је предвиђено кривично гоњење за непоштовање њихових одлука, сазнаје Срна.

        Ради провере ове информације, Срна је упутила питање ОХР-у и очекује се ускоро одговор.

        С обзиром на чињеницу да БиХ нема високог представника изабраног у складу са процедуром предвиђеном Дејтонским споразумом, поставља се питање ко и како онда да поштује одлуке ОХР-када тај исти ОХР не поштује ни Уставни суд БиХ, ни Дејтонски споразум, ни процедуре.

        Немачки држављанин Кристијан Шмит се лажно представља за високог представника и то је позната чињеница како њему самом, тако и институцији у којој незаконито седи - ОХР-у, као и свим политичарима и грађанима у БиХ, подсећа Срна.

        Подсећања ради, а и за информацију ОХР-у, иако би до сада требало да знају напамет и Устав БиХ и Дејтонски споразум с обзиром да деценијама столују у Сарајеву, да је Уставни суд у својој одлуци из 2006. године нагласио:

        "Дејтонским мировним споразумом, који је потписан 1995. године, високи представник у име међународне заједнице задужен је да надгледа имплементацију цивилних аспеката Мировног споразума у БиХ. Високи представник такође има задатак да координира активности међународних и цивилних организација и агенција које делују у земљи".

        И оно најважније за господу у ОХР-у, у истој одлуци Уставног суда БиХ наведено је:

        "Високог представника предлаже Управни одбор Савјета за имплементацију мира, а именовање потврђује Савет безбедности Уједињених нација, који је одобрио и Дејтонски мировни споразум...", наводи Срна.

        Да је у правосуђу БиХ све произвољно, потврђује и то што је Уставни суд у истој одлуци у процедуру убацио и ПИК, а то тело није предвиђено Дејтонским споразумом, нити има било какве надлежности, па тако ни у домену избора високих представника.

        Али странци су све у правосуђу и Дејтонском споразуму учинили произвољним, о чему сведочи и позивање на ПИК који није никаква дејтонска, већ измишљена категорија, додаје Срна.

        Поставља се јасно питање: како ОХР очекује од домаћих актера да поштују одлуке ОХР-а, када та иста институција не поштује одлуке Уставног суда БиХ, Дејтонски споразум, с обзиром на чињеницу да у ОХР сједи неименовани и лажни тзв. високи представник, немачки држављанин Кристијан Шмит.

         Имајући у виду да ОХР не поштује одлуке Уставног суда, поставља се питање зашто би их поштовали домаћи актери, а поготово одлуке таквог ОХР-а!?

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари