Шпирић: Инцко на институције Српске и на нас не може утицати

ЗБОГ ПОТЕЗА ПОПУТ ИНЦКОВОГ – БиХ ЋЕ ОСТАТИ ПРОТЕКТОРАТ

* Валентин Инцко је само додатно погоршао стање и угрозио заједничку будућност народа у БиХ. Он је сву своју пажњу и мржњу усмерио ка Републици Српској и Србима

___________________________________________________

       ЗАМЕНИК председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић истакао је да је Валентин Инцко успео да на одласку дигне тензије у БиХ на макисмум и додатно погорша стање и угрози заједничку будућност народа у БиХ.

       Коментаришући за Срну данашњу одлуку одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да наметне измене Кривичног закона у вези с негирањем геноцида, Шпирић је оценио да ће то имати далекосежне последице, али да треба сачекати да се о свему изјасне институције Републике Српске, посебно Народна скупштина.

       “Како ћемо се понашати у будуће као представници Републике Српске у Сарајеву знаћемо конкретније након званичних реакција институција Републике Српске. У сваком случају, оваквим одлукама високи представник показује какав је, колики и постоји ли уопште суверенитет БиХ”, рекао је Шпирић.

       Он је додао да је Инцко овом неразумном одлуком отворио простор за долазак новог високог представника јер му је закомпликовао и онако проблематичан долазак у земљу са прегршт проблема.

       Шпирић сматра да ће због оваквих поступака какв је Инцков, БиХ остати протекторат јер о њеној судбини одлучују осредњи међународни чиновници, а не њени легални и легитимни представници у институцијама власти.

       “Инцко је провео године овдје добро ухлебљен, с високом платом без било каквих корисних активности и завршава мандат са још једном великом штетом по БиХ иако је сву своју пажњу и мржњу усмерио ка Републици Српској и Србима. Морамо га разочарати јер на наше институције и на нас он утицати не може”, закључио је Шпирић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари