Стевандић: Српска има хектар обрадиве земље по становнику – највише у Европи

УЈЕДИЊЕНА СРПСКА ПРОМОВИШЕ СТВАРАЊЕ МАЛИХ ГАЗДИНСТАВА И ПОДСТИЦАЈЕ ЗА ЊИХ

* На предизборном скупу у Фочи нагласио: „Површина нам је као Словеније или Израела, али од 60 до 100 пута мање хране производимо, што ће рећи да не користимо оно што нам је Бог дао и за шта не требају знања за микрочипове

______________________________________________________

       НОСИЛАЦ кандидатске листе Уједињене Српске за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три, Ненад Стевандић, рекао је на трибини у Фочи да сви показатељи говоре да ће ова странка на предстојећим изборима забележити најбољи резултат до сада.

       Стевандић је истакао да је велика разлика у односу на претходне изборе, јер је странка заживела у свим крајевима Републике Српске.

       Он је напоменуо да се њихов стратешки програм односи на производњу хране, јер је Српска земља која има један хектар обрадивих површина по глави становника, што је највише у Европи.

       „Површина нам је као Словеније или Израела, али од 60 до 100 пута мање хране производимо, што ће рећи да не користимо оно што нам је Бог дао и за шта не требају знања за микрочипове. Друга ствар је енергија чија цена је код нас најјефтинија и имамо највише киловат-часова по глави становника, а то се не користи довољно да би се смањиле цене производа”, рекао је Стевандић.

       Он је додао да је њихов први пројекат 30.000 пластеника, 10.000 радних мјеста, отварање малих газдинстава са једним до два радна места, којима би се омогућило бесплатно чување хране у хладњачама када постигну добру цену.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари