Вишковић: На Додика и Српску ударају странци и БиХ која не постоји у Дејтонском споразуму

„ОВО ЈЕ НОВИ ПОКУШАЈ РАЗВЛАШЋИВАЊА СРПСКЕ, АЛИ НЕКА ЗНАЈУ ДА ОНА НИЈЕ НАСТАЛА БЕЗ БОРБЕ“

* Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Напад на на Додика свакако је напад на целу Републику Српку. Важно је да то понављамо, јер је ово још једна потврда шта представља наметнути оквир који се зове БиХ, а који се разликује од свега онога договореног и међународно потврђеног у Дејтону

_____________________________________________________________

            ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом одлуке Суда БиХ да потврди уређену оптужницу Тужилаштва БиХ против председника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора "Службеног гласника Репблике Српске" Милоша Лукића, рекао је да морамо бити свесни да је то један од континуираних удара на Републику Српску, поновни покушај њеног развлашћивања, овај пут на отворен и безаконит начин.

            Вишковић је истакао да, без обзира колико та одлука не изненађује, исто толико забрињава на који начин функционише БиХ правосуђе и ко њиме управља.

            - Напад на појединца, у овом случају на Додика је свакако напад на целу Републику Српку, и то је важно да понављамо, јер је ово још једна потврда шта представља наметнути оквир који се зове БиХ, а који се разликује од свега договореног и међународно потврђеног у Дејтону - напомиње Вишковић.

            Он додаје да, правосуђе у БиХ није ни приближно независно.

            - Након три деценије, имамо ситуацију у којој странци поново покушавају управљати нашом земљом. Али је овај пут другачије. Република Српска није настала без борбе; наши најбољи су се борили за њу. Ово није само напад на Додика и Лукића, ово је напад на саму Републику Српску - каже Вишковић.

            Премијер је упитао: зашто се не прича о потврди Савета безбедности Уједињених нација, да ли зато што она недостаје да би неко овде био именован и легалан или зато што се тај исти лажно представља, али има могућност да управља политичким Сарајевом и институцијама које су на нелегалан начин заробили.

             - За разлику од њих ми ћемо се правним стварима борити против ове неправде - поручио је Вишковић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари