РОГОЗИН:Генерали не треба да посећују војне изложбе у инoстранству

НОВА ИНИЦИЈАТИВА ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РФ

ЗАДУЖЕНОГ ЗА ВОЈНУ ИНДУСТРИЈУ

  • На војне изложбе треба да иду делeгације главних  конструктора оружја, технолози и инжењери који могу усвојити новине којих код нас нема - рекао је Рогозин

        РУСКИМ генералима треба забранити да посећују стране војне изложбе. На њих, као и на манифестације, треба слати делегације представника војне индустрије, саопштио је потпредседник владе РФ задужен за војно-индустријски комплекс Дмитриј Рогозин.

       „Генерали нема шта да траже на војним изложбама. На њих треба да иду делeгације главних војних конструктора, технолога, инжењера који треба да усвајају новине којих код нас нема“ - рекао је Рогозин у интервјуу радију Bussiness-FM.

       Потпредседник руске владе је истакао да је обука неопходна свим стручњацима, у првом реду онима који ће после „моћи да направе то исто и у нашој земљи“.

       „А генерали треба да командују јединицама: треба бити у рововима, а не у Паризима“ - одлучан је Рогозин.

       Он је истакао да није сасвим поштено рећи да ће Русија бити у стању да произведе све што јој је неопходно.

       „Американци, то јест - њихове највеће корпорације које раде на систему противракетне одбране, користе јапанске технологије“ - навео је Рогозин.

       Указао је да је Русија заинтересована за трансфер савремених технологија, а не готових производа.

       „Ми треба да правимо савремена предузећа са крупним произвођачима, укључујући и оружје и војну технику, и да их стварамо на територији Русије“ - закључио је Рогозин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари