Боцан-Харченко: Американце оптимистима чини очајни положај Срба на КиМ

 „ИЗГЛЕДА ДА ЗАПАДНИ ЕМИСАРИ ДОЛАЗЕ У БЕОГРАД ДА МУ ЗАВРЋУ РУКУ

Александар Боцан-Харценко (Фото: Танјуг)

* Приштински „врх“ отворено и дрско наставља са преузимањем контроле над северним делом покрајине који насељавају Срби. И не намерава да се предомисли. А зар је могуће да је пријем у ЕУ затражио без одобрења Брисела?!

* Били смо у праву, када смо упозоравали да је одлука Приштине да се одложе локални избори подмукла подвала. То се и десило: поставили су „своје“ без одржавања избора. Прави тријумф демократије по европским стандардима!

_______________________________________________________

       ПОВОДОМ нове `мисије` Габријела Ескобара и Мирослава Лајчака огласио се амбададор РФ у Београду Александар Боцан-Харченко.

       Коментаром, који преносимо у целини:

       „У склопу састанака у Београду и Приштини западних емисара, Американца Ескобара и специјалног представника ЕУ Лајчака, који покушавају, како се наводи, да пронађу решења у вези са актуелним заоштравањем ситуације на Косову, приштински „врх“ отворено и дрско наставља са преузимањем контроле над северним делом покрајине који насељавају Срби. И не намерава да се предомисли.

       Намеће се питање о истинитој сврси западњака. Изгледа да је то опет завртање руку Београду.

       Косовски „премијер“ Курти је самовољно инсталирао, уз полицијску пратњу, своје штићенике на места одборника у скупштини Северне Митровице, која су Срби претходно напустили у знак протеста.

       Били смо у праву, када смо упозоравали да је одлука Приштине да се одложе одговарајући локални избори подмукла подвала. То се и десило: поставили су „своје“ без одржавања избора.

       Прави тријумф демократије по европским стандардима.

       А ево једне индикативне, буквално упадљиве чињенице о деловању Запада у корист косовских Албанаца. Њихова апликација за чланство непризнате квазидржаве у ЕУ.

       Зар је то икада било могуће без одобрења Брисела?

       Где је посвећеност Европске уније принципима проширења на тзв. „Западни Балкан“, који, иначе, предвиђају поштовање Резолуције 1244 СБ УН?

       Слика је веома ружна, тешка. Мада су речи америчког специјалног изасланика Ескобара о томе да из сваке кризе треба тражити оптимизам – уз сву њихову привидну апсурдност – разумљиве.

       По свој прилици, оптимистима САД чини управо очајнички положај косовских Срба.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари