Боцан-Харченко: Нови шеф мисије НАТО у Србији лукаво говори о поштовању њене неутралности

УВЛАЧИЋЕ БЕОГРАД У САРАДЊУ СА АЛИЈАНСОМ, ЗАТО СРБИМА САВЕТУЈЕ ДА „ГЛЕДАЈУ КА БОЉОЈ БУДУЋНОСТИ“

* Амбасадор РФ у Србији поводом гтврдње енерала Ђампјера Романа да НАТО наводно не ратује против Русије: “Ако је тако, зашто генерал позива на победу над Путином. Такав циљ ставља само зараћена страна, зар не? Романо још информише о повећању снага Алијансе на источном крилу. Дакле, признаје: пакт заправо све ближе прилази нашим границама, очигледно са непријатељским намерама, а то је дефинисано и у новом стратешком концепту НАТО-„

__________________________________________________________

        НОВИ шеф мисије НАТО у Србији генерал Ђампјеро Романо показао је лицемјерство када је казао да се залаже за партнерство са Београдом уз поштовање неутралности, док ће се у стварности бавити увлачењем Србије у сарадњу са Алијансом, изјавио је амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко.

        - Разумије се да је у овом случају најбитније да се Срби било којим средствима натјерају да пређу преко прошлости, да забораве на злочиначку НАТО агресију 1999. године. Отуд и лукава уверавања Романа да је неопходно "ићи напред", "гледати ка бољој будућности", рекао је Боцан-Харченко.

        Боцан-Харченко је тако реаговао на интервју новоименованог шефа мисије НАТО у Србији генерала Ђампјера Романоа једном београдском медију који је поручио да НАТО наводно не ратује против Русије.

        Руски амбасадор истиче да његова размишљања и изјаве показују супротно.

        - На пример, генерал позива на "победу над Путином". Такав циљ ставља само зараћена страна, зар не? Говорећи о митолошкој руској претњи, Романо информише о повећању снага Алијансе на источном крилу. Дакле, признаје: пакт заправо све ближе прилази нашим границама, очигледно са непријатељским намерама, а то је дефинисано и у новом стратешком концепту НАТО-а - казао је Боцан-Харченко.

        Амбасадор Русије у Србији каже да је Москва, баш због те директне претње по безбедност Русије, коју ствара Алијанса, између осталог и у Украјини, била приморана да започне специјалну војну операцију.

        - А испоруке Кијеву смртоносног наоружања, чиме се генерал тако поноси? Зар то није учешће у оружаном конфликту? Украјина је само оруђе у рукама САД и њихових савезника по НАТО пакту - оцењује Боцан-Харченко.

        Амбасадор напомиње да се генерал НАТО наводно залаже за поштовање међународних закона, а не прецизира којих.

        - Вероватно, оних попут арбитрарних "правила" заједничког Запада. По којим законима је кијевски режим 2014. године освојио власт након државног удара, организованог уз подршку Запада? По којим законима се дуги низ година Украјина напумпава оружјем, којим се уништава цивилно становништво Донбаса? Наши војници ће и даље елиминисати то наоружање - поручио је Боцан-Харченко.

        Додаје да је у интервјуу са генералом НАТО створена изопачена слика о дешавањима на фронту у Украјини.

        - Руске трупе успешно настављају своју ослободилачку мисију. Препоручујемо да се прате извештаји Министарства одбране Русије - казао је Боцан-Харченко.

         (Спутњик)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари