Боцан-Харченко: Врх Србије је под језивим притиском због одбијања санкција Русији

АМБАСАДОР РФ У БЕОГРАДУ НАГЛАСИО ДА СТАВ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ „ОСТАЈЕ ЧВРСТ“

* Александар БОЦАН-ХАРЧЕКО: Захваљујући ставу Београда, развој културних и туристичких веза се одвија у контексту развоја економских односа, који нису ограничени ни на који начин и пут остаје отворен. Неке ствари нисмо успели одмах да реализујемо због потешкоћа са логистиком пошто не живимо у вакууму, већ у окружењу где нажалост преовладавају русофобија и мере које нас ограничавају

_____________________________________________________

       AМБАСАДОР Русије у Београду Александар Боцан-Харченко рекао је да је руководство Србија под језивим притиском јер се принципијелно не придружује антируским санкцијама.

       Боцан-Харченко је на отварању Трећег руско-српског културно-туристичког форума у Београду нагласио да такав став руководства и председника Србије Александра Вучића остаје чврст, што ће омогућити реализацију усвојених српско-руских договора и у следећој години, пренели су београдски медији.

       Он је оценио да је форум један од најважнијих догађаја билатералне агенде за 2022. годину и важна традиција у односима две земље, која из разумљивих разлога има много шири политички, хуманитарни и културни значај.

       - Захваљујући ставу Београда развој културних и туристичких веза се одвија у контексту развоја економских односа, који нису ограничени ни на који начин и пут остаје отворен. Неке ствари нисмо успели одмах да реализујемо због потешкоћа са логистиком пошто не живимо у вакууму, већ у окружењу где нажалост преовладавају русофобија и мере које нас ограничавају - рекао је Боцан Харченко.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари