Боцан-Харченко: Знамо под каквим притисцима је Београд, али српски народ уме да штити своје интересе

НАГЛАСИО: РЕШАВАЊЕ КОСОВСКОГ ПИТАЊА ЈЕ ЈЕДАН ОД ЗАЈЕДНИЧКИХ ПРИОРИТЕТА

* Амбасадор РФ у Србије Александар БОЦАН-ХАРЧЕНКО на пријему поводом Дана бранилаца Отаџбине: Овај празник за Русију данас је важнији него икада јер руски војници и специјалне јединице, не мислећи на своје животе, штите мир и истину, желећи да се рат који је Запад почео много година раније заврши

_____________________________________________________

       АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко поручио је данас да се у Москви добро зна коликим је притисцима због рата у Украјини изложен и Београд, нагласивши да српски народ зна како да штити своје интересе, а да ће Русија наставити да сарађује са Србијом на решењу косметског питања.

       - Верујемо и полазимо од тога да руководство Србије, а што је најважније српски народ знају да штите своје достојанство, суверенитиет и национални интерес, што нам омогућава и омогућаваће развој билатералних односа, сарадњу у регулисању косовског питања које је, наравно, један од наших заједничких приоритета и убудуће - рекао је Боцан-Харченко на пријему, који је организовао поводом Дана бранилаца Отаџбине.

       Он је нагласио да је овај празник за Русију данас важнији него икада јер руски војници и специјалне јединице, не мислећи на своје животе, штите мир и истину, желећи да се рат који је Запад почео много година раније заврши.

       - Убеђени смо да ће све бити остварено на најбољи начин и веома достојанствено - рекао је Боцан-Харченко.

       Домаћин скупа у Амбасади Русије у Београду, био је уз Боцан-Харченка, изласланик руског министра одбране генерал-мајор Алексаднар Зинченко, а пријему су присуствовали државни секретар Министарства одбране Србије Немања Старовић као и представници културног и политичког живота, СПЦ, дипломатског кора.

       Дан бранилаца отаџбине један је од највећих руских празника, а под тим именом слави се од 1993. године.

       Званични Дан Црвене армије, 23. фебруар 1918. године, означава дан првог масовног регрутовања у Црвену армију у Лењинграду и Москви и прву борбену акцију против окупационе армије Немачког царства.

        У Русији је то нерадни дан, а према традицији мушкарцима се упућују честитке и дарују поклони.

        (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари