Лавров: Русија пролази кроз судбоносну етапу своје историје

НАГЛАСИО ДА СЕ САДА ОДРЕЂУЈУ И БУДУЋНОСТ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА И МЕСТО РФ У ЊЕМУ

* Владимир Путин 29. августа оценио да је униполарни модел света иживео сам себе и да га већ замењује нови светски поредак заснован на признавању сувереног пута сваког народа

____________________________________________________________

       РУСИЈА пролази кроз судбоносну етапу у својој историји – изјавио је Сергеј Лавров.

       Министар иностраних послова Русије на церемонији посвећеној 220. годишњици оснивања МИП РФ и са тим јубилејом повезаном пригодном поштанском марком.

       „Данас наша земља пролази кроз судбоносну фазу своје историје. Није претерано рећи да се сада одређују и будућност светског поретка и место Русије у њему. Наша дипломатија ће наставити да упорно и креативно ради на међународној арени на спровођењу одлука руководства земље ради очувања националних интереса, части, достојанства и историјског наслеђа Русије“, рекао је Лавров.

       Владимир Путин је 20. септембра објавио да Русија неће скренути са свог сувереног курса. Притом је нагласио да ће Москва и даље промовисати обједињујућу међународну агенду.

       Путин је 29. августа оценио да је униполарни модел света иживео сам себе и да га већ замењује нови светски поредак заснован на признавању сувереног пута сваког народа.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари