Лавров: Сједињене Државе могу преварити свакога у сваком тренутку

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ У КАРАКАСУ НАГЛАСИО ДА СУ ТОГА САДА ВЕЋ СВЕСНИ СВИ У СВЕТУ

* Сергеј ЛАВРОВ по завршетку преговора са министром спољних послова Венецуеле Иваном ХИЛОМ: Даћемо све од себе да обезбедимо да венецуеланска економија буде све мање зависна од хирова и геополитичких игара Сједињених Држава или других играча из западног табора“

______________________________________________________

            САД могу свакога преварити у сваком тренутку и тога су сви добро свесни – рекао је Сергеј Лавров на конференцији за новинаре након разговора са венецуеланским колегом Иваном Хилом.

            Руски министар иностраних послова је на исту тему додатно рекао:

            „Сједињене Државе не испуњавају сопствена обећања нити поштују сопствене предлоге. Стога ћемо дати све од себе да обезбедимо да венецуеланска економија буде све мање зависна од хирова и геополитичких игара Сједињених Држава или других играча из западног табора“.

            Он је такође изразио уверење да ће искуство Русије као „светског шампиона” по уведеним санкцијама бити корисно Венецуели.

            Хил је указао на сличност америчких рестриктивних мера предузетих против његове земље и Русије.

            Хил је нагласио да САД и Европа не могу рачунати на нормалне дипломатске односе са Венецуелчом док све санкције против ње не буду укинуте.

            „Сједињене Државе систематски нападају нашу економију, покушавајући да је угуше. А истовремено говоре о могућностима за унапређење дијалога између Венецуеле и ублажавање санкција. Ми никакво ублажавање санкција не видимо. Немамо других савезника попут Русије“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари