Лавров: Земље ЕУ толико угађају Америци да Унија иде ка потпуном губитку самосталности

ЗАПАД ЈЕ РУСИЈИ ОБЈАВИО ТОТАЛНИ ХИБРИДНИ РАТ, АЛИ НЕЋЕ УСПЕТИ ДА ЈЕ ИЗОЛУЈЕ

* Сергеј ЛАВРОВ: Нико више није осигуран од експропријације и државне пиратерије западних земаља због чега не само Русија, већ и многе друге земље, тренутно раде на томе да смање зависност од америчког долара, од западних технологија и западних тржишта

_________________________________________________________________

       РУСКИ министар спољних послова Сергеј Лавров данас је изјавио да је Запад објавио “тотални хибридни рат” Русији у којем себи дозвољава и да се бави класичном пљачком руских актива и имовине.

       Нагласивши да је тешко предвидети колико ће „тотални хибридни“ трајати, шеф руске дипломатије је додао да ће сви осетити његове последице.

       Оценио је да земље ЕУ поводом Украјине и Русије све чине да угоде Америци и да тиме иду ка потпуном губитку самосталности Уније.

       „Европска унија се – нагласио је Лавров - послушно уграђује у англосаксонске планове срачунате на одржавање једнополарног светског поретка. По цену жртвовања животног стандарда Европљана и њихових кључних интереса“.

       Додао је да су напори Запада да изолује Русију осуђени на неуспех.

       Такође је рекао и да је Запад крађом руских актива, укључујући половину државних девизних резерви, у потпуности поткопао своју репутацију предвидивог партнера са којим је могуће договарати се.

       Према његовим речима, нико више није осигуран од експропријације и “државне пиратерије” због чега не само Русија, већ и многе друге земље тренутно раде на томе да смање зависност од америчког долара, од западних технологија и западних тржишта.

       - Сигуран сам да демонополизација светске економије више није далека будућност - нагласио је он.

       Лавров је истакао и да западни политичари треба да разумеју да су њихови покушаји да изолују Русију осуђени на пропаст, што многи светски стручњаци почињу да потврђују, додуше не тако јавно јер се то још увек сматра “политички некоректним”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари