МИП Русије: Ширимо географију специјалне операције да бисмо штитили и ослобођене територије

СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ УПОЗОРЕНЕ ДА РУСИЈА МОЖЕ ПОЋИ И НА РАСКИД ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА

Утовар америчког оружја

за кијевски режим

* Директор северноамеричког одељења Министарства иностраних послова РФ Александар ДАРЧИЈЕВ: „Москва не може да дозволи да оружје са територије Украјине угрожава Русију, Доњецку и Луганску Републику и ослобођене области“

* Утицај Вашингтона на Кијев, нагласио је, превазилази све замисливе границе. Поред велике војне и финансијске помоћи, као и моралне подршке режиму Владимира  Зеленског, Американци све више постају директна страна у сукобу.То потврђују и украјински званичници. Конкретно, генерал [Вадим] Скибицки, заменик начелника Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране, изјавио је да се украјинска војска консултује са својим руководиоцима из САД пре него што удари (америчким) вишецевним ракетним бацачима HIMARS

__________________________________________________________

       СНАБДЕВАЊЕ Украјини западним наоружање великог домета довешће до проширења географских оквира и задатака специјалне војне операције, изјавио је директор северноамеричког одељења Министарства иностраних послова РФ Александар Дарчијев.

       „Москва, нагласио је, не може да дозволи да оружје са територије Украјине угрожава Русију, Доњецку и Луганску Републику и ослобођене области“.

       Дарчијев је нагласио да ће сви задаци руске специјалне војне операције у Украјини бити реализовани, да то неће спречити ни милијарде долара војне помоћи Кијеву са Запада.

       Имао је у виду и да су САД управо најавиле свој нови пакет војне помоћи Украјини од милијарду долара који укључује пројектиле за системе HIMARS, NASAMS и Javelin.

Александар Дарчијев

       Дарчијев је открио да су САД из Москве већ упозорене на „тачку без повратка” после које је могућ и прекид дипломатских односа.

       Навео је да су „западњаци, предвођени САД, погазили међународно право и апсолутне табуе у дипломатској пракси.

       Апострофирао је „законодавну иницијативу о којој се сада расправља у Конгресу да се Русија прогласи државним спонзором тероризма”.  И додао:

       „Ако тај предлог буде реализован, то ће значити да је Вашингтон прешао тачку без повратка са најозбиљнијом колатералном штетом по билатералне дипломатске односе, до смањења њиховог нивоа, чак и прекида. Америчка страна је упозорена!“

       Сенат САД је 27. јула усвојио резолуцију којом се Стејт департман позива да прогласи Русију за „спонзора тероризма“.

       Дарчијев је оценио да је утицај САД на званични Кијев достигао такве размере да Вашингтон све више постаје страна у сукобу у Украјини:

       „Степен утицаја Вашингтона на Кијев превазилази све замисливе границе. Поред велике војне и финансијске помоћи, као и моралне подршке режиму Владимира  Зеленског, Американци све више постају директна страна у сукобу“:

       „То потврђују и украјински званичници. Конкретно, генерал [Вадим] Скибицки, заменик начелника Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране, недавно је изјавио да се украјинска војска консултује са својим руководиоцима из Сједињених Држава пре него што удари вишецевним ракетним бацачима HIMARS. Ово значи да се смртоносно гранатирање цивилног становништва у ДНР, ЛНР и на ослобођеним територијама Украјине одвија барем уз одобрење америчких центара за доношење одлука“.

        Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари