Москва обавезала британске дипломате да свако путовање по Русији пријаве најмање пет дана унапред

ИЗУЗЕТИ САМО АМБАСАДОР И ЈОШ ТРОЈИЦА БРИТАНСКИХ ДИПЛОМАТА

Том Дод

* Најава путовања мораће да садржи податке о времену, сврси, врсти путовања, планираним пословним контактима, пратиоцима, начину превоза, местима посете и смештаја, као и рути кретања

_____________________________________________________

         МОСКВА је обавезала све британске дипломате да унапред најаве свако своје кретање по  територији Руске Федерације.

         Ово је званично предочено британском отправнику послова у амбасади у Москви Тому Доду.

         Објашњено му је да акредитовано особље британске амбасаде мора да најмање пет дана унапред пријави сваку намеру да путује изван зоне слободног кретања од 120 километара око Мскве.

         Документ који то најављује мора да садржи податке о времену, сврси, врсти путовања, планираним пословним контактима, пратиоцима, начину превоза, местима посете и смештаја, као и рути путовања.

         Ове мере се неће односити једино на британског амбасадора, министра-саветника, шефа конзуларног одељења британске амбасаде у Москви и генералног конзула у Јекатеринбургу.

         Доду је указано да је ова одлука донета као одговор на „непријатељске акције Лондона, укључујући оне које ометају нормално функционисање руских иностраних мисија у Британији“.

         Дод је упозорен: „Одлучан одговор добиће све што буде на линији деструктивног држања Лондона против Русије, односно – на линији њене демонизације“.

          Доду је такође указано на неприхватљивост британске  подршке терористичким акцијама Украјине.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари