Москва позвала Приштину да престане са провокацијама и одустане од принудних мера

МИП РФ ОЦЕНИЛО: ЗАПАД ЖЕЛИ ДА БЕОГРАД ДОДАТНО НЕУТРАЛИШЕ АЛБАНСКИМ РУКАМА

* „Овакав развој ситуације још једном показује неуспех посредничке мисије ЕУ. То је и пример какво је место припремљено Београду у ЕУ

_____________________________________________________________

         МИНИСТАРСТВО иностраних послова Русије позвало је Приштину да престане са провокацијама и поручило да одлука о почетку примене неоснованих дискриминационих „правила” о принудној замени личних докумената и регистрационих таблица локалних Срба представља још једна корак ка протеривању српског живља са Косова.

       У саопштењу руског министарства се наводи да ова одлука има за циљ и да се „истисну српске институције са Косова које обезбеђују заштиту права српског становништва од самовоље приштинских екстремиста на челу са „премијером” Аљбином Куртијем”, преноси Спутњик.

       „Лидери косовских Албанаца знају да Срби неће остати равнодушни, када је реч о директном нападу на њихове слободе и намерно иду на ескалацију ситуације како би покренули војни сценарио. Наравно, на мети оштрих напада налази се и Београд који Запад жели додатно да неутралише албанским рукама”, истакли су у МИП-у.

       Москва позива Приштину и САД и ЕУ који стоје иза ње, да прекине са провокацијама и да поштује права Срба на Косову, преноси Танјуг.

       „Овакав развој ситуације још једном показује неуспех посредничке мисије ЕУ. То је и пример какво је место припремљено Београду у ЕУ, предложивши Београду да фактички прихвати обесправљеност својих сународника”, закључено је у саопштењу руског Министарства иностраних послова. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари