Нечајев: Није могуће формирање трибунала УН за суђење украјинским злочинцима

УКАЗАО ДА СУ СЕ НЕКЕ ЗЕМЉЕ ДИСКРЕДИТОВАЛЕ ПРАЋЕЊЕМ СМЕРНИЦА САД ПОВОДОМ УКРАЈИНЕ

Иван Нечајев

        ФОРМИРАЊЕ трибунала за суђење украјинским злочинцима под окриљем Уједињених нација није могуће, изјавио је заменик директора Департмана за информисање и штампу Министарства иностраних послова РФ Иван Нечајев.

       „Иницијатива председника Истражног комитета Александра Бастрикина о формирању међународног трибунала за суђење украјинским злочинцима заједно са партнерима из Заједнице Независних Држава (ЗНД), Организације договора о колективној безбједности(ОДКБ), земаља БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужноафричка Република) и Шангајске организације за сарадњу (ШОС) показала се као благовремена. Нажалост, део међународне заједнице је већ толико дискредитовао сам себе отвореним спонзорисањем украјинског национализма и праћењем смерница из Вашингтона да је стварање таквог суда по окриљем УН постало практично немогуће“, објаснио је он током брифинга.

       Према његовим речима, у оквиру трибунала могу бити ангажоване само независне земље које су „сачувале свој политички суверенитет и способност да објективно оцењују догађаје у свету“.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари