Захарова: Америка је банкротирала и финансијски и морално и духовно

„ЕУ ЈЕ НЕДАВНИМ ПОТПИСИВАЊЕМ СПОРАЗУМА СА НАТО ИЗГУБИЛА И ОСТАТКЕ САМОСТАЛНОСТИ“

* Оценила: Иза долара не стоји ништа. Америчка валута није осигурана ни на један други начин осим бесконачним сукобима у свету које изазива Вашингтон

___________________________________________________________

         АМЕРИКА и њено друштво су комплетно "банкротирали" у сваком погледу: финансијском, јер је дуг САД процењен на око 31 трилион америчких долара, и морално и духовно, оценила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова у емисији "Слика света", коментаришући стање у Сједињеним Америчким Државама.

         Економија САД "постала је налик балонима од сапунице", америчка индустрија не може да компензује њен дуг, док иза долара, како је казала, не стоји ништа, односно, америчка валута није осигурана ни на један други начин осим бесконачним сукобима у свету које изазива Вашингтон.

         Америчко друштво изгубило је моралне вредности које су некада ипак постојале, нагласила је Захарова.

         Она се дотакла и теме америчке хегемоније и њене доминације у Европи.

         Kако је казала, Вашингтон је разлог због којег није дошло до веће интеграције Русије са европским континентом, којем несумњиво припада својим делом.

         Немачка је окупирана територија, рекла је Захарова, подсетивши на чињеницу да након скандала о прислушкивању бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел, званични Берлин нити је позвао на разговор америчког амбасадора, нити га је протерао из земље.

         Берлин то није смео да уради јер се у Немачкој налази око 30.000 америчких војника, али и америчко нуклеарно оружје, објаснила је, додајући да је Вашингтон разместио своје нуклеарно оружје у још неким европским земљама: Италији, Холандији, Белгији и Турској.

         Потписивањем последњег споразума између НАТО и ЕУ у јануару ове године, Европска унија је, заправо, на неки начин изгубила своју самосталност, те сада наставља да постоји само као идеја, односно, бренд, нагласила је Захарова, додајући да су ту главне Сједињене Америчке Државе.

          https://rt.rs/news/18073-rusija-zaharova-amerika-sad-bankrotirale-nemack...

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари