Захарова: Рачак je вечна црна мрља на образу Америке, само тип попут Вокера може да се диви ОВК

„ЦИНИЧНИ ПРОВОКАТОР“ ЋЕ ОХРАБРИВАТИ ПРИШТИНУ ДА СРБИЈУ ТУЖИ ЗА ГЕНОЦИД

* Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија ЗАХАРОВА: Вилијам Вокер је цинични провокатор који је злоупотребио статус представника ОЕБС

 _________________________________________________________

        ПРОВОКАЦИЈА у Рачку заувек ће остати црна мрља на образу Сједињених Америчких Држава и њихових савезника, а испољавање патолошке србофобије ни Русија, као ни Србија, никада неће заборавити, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

        Она је тим речима прокоментарисала изјаву бившег амбасадора верификационе мисије ОЕБС на Косову и Метохији Вилијама Вокера који је рекао да ће охрабривати Приштину да тужи Србију за наводни геноцид, да се диви бившој ОВК, као и да председник Србије Александар Вучић никада неће прихватити да се у Рачку, како Вокер тврди, догодио масакр.

        - У питању је цинични провокатор који је злоупотребио статус представника ОЕБС, дао себи ексклузивно право да тумачи догађаје како он сматра сходним, притом надмено тврдећи да ће свет свакако пре веровати њему него објективним чињеницама - истакла је она.

        Захарова је такође рекла и да Вокер и даље наставља да оправдава челнике такозване ОВК и да пребацује кривицу за ситуацију на Косову искључиво на Србе.

         - Вилијам Вокер не само да је намерно и грубо прекршио мандат међународног посматрача, него је и целом свету показао типичне америчке методе извртања чињеница и искривљавања стварности - додала је.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари